fredag 29 mars 2013

Fågelbo med hallonsmak



Hoppla hoppla så många dörrknackningar vi hade igår. Det var kärringar, gubbar och en hare som kom. Tur att vi hade en stor godisskål till dom, det blev inte många klubbor kvar inte.

Så här på påsken blir det en och annan efterrätt och vi gjorde några enkla fågelbon av maräng som vi fyllde med grädde och toppade med mandariner och sylt. 
Gott och enkelt - det är väl bra det!

Så klart skulle det ju vara rosa maräng och inte gul när Tyra fick bestämma. Rosa fick det bli och med smak av hallon. Älskar smaksatta maränger.




Hallon fågelbon
6st

Maräng
3 äggvitor
2dl socker
1krm ättika
ca 10 droppar hallon essense
några droppar röd karamellfärg

Vispa äggvitorna till hårt skum, sänk hastigheten och tillsätt sockret under fortsatt vispning. 
Blanda i ättikan och vispa runt. 
Spritsa 6 runda snäckor på bakplåtspapper och gör två extra varv på höjden längst ut. Grädda 1 timme längst ner i ugnen i 95 grader. Stäng sedan av ugnen och låt stå tills de kallnat (tar du ut dem lite tidigare och har smeten lite lösare kan du få dem så där härligt sega i botten med). 

Vispa 3dl grädde. Lägg några mandariner i sockerlag i botten på marängen och fyll på med grädden. Toppa med mandariner och droppa några droppar med jordgubbssylt. 
Serveras direkt (men marängen går utmärkt att göra flera dagar före om man vill, förvara dem i glasburk).

Det är perfekt att göra en stor sats med marängen och bara ta fram när det kommer oväntade gäster. Fyll med det som finns hemma, fruktsallad, glass eller något annat gott.
Smaksatta maränger slår det mesta faktiskt

Ha en härlig långfredag för det ska vi ha......i pulkabacken.


7 kommentarer:

  1. Vilka goda maränger, skulle gärna ta
    en nu till kaffet.
    Önskar dig en glad påsk
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  2. Mums.
    Ville bara titta in och önska en Glad Påsk.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  3. Det där ser ju väldigt smarrigt ut! Jag är en marängälskare! Ju segare, desto bättre;)

    Glad Påsk!

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  4. Det där ser riktigt smarrigt ut och påskärringen i inlägget under är förskräckligt söt ;)))
    En fin påsk helg önskar jag dig.

    Kram Thess

    SvaraRadera
  5. Men mums! Måste du visa gotti gotti-grejer nu när jag måste tänka på kosten, grr ;)
    Önskar dig och din fina familj en riktigt härlig och glad påsk!

    Kram kram

    SvaraRadera
  6. Kikar in för att önska dig en riktigt GLAD PÅSK!

    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  7. Mums, ser supergott ut! Har faktiskt aldrig testat smakat smaksatta maränger, får nog testa det! Kram Mia

    SvaraRadera