fredag 9 maj 2014

Lägga in själv - billigare & godare


Hej där ute

Här går vardagen som i en raketfart. Vi hinner verkligen ingenting annat än att göra det absolut nödvändigaste dvs mata bebis mm. Men det gör absolut ingenting så länge allt går bra och hon växer som hon ska. Och växer gör de verkligen de små liven. Man måste passa på att njuta av varje sekund. 

Är det något som blir lidande här hemma nu så är det maten. Den annars vällagade maten är inte alls så genomtänkt och vällagad alla dagar. Sen är det nog så att man drabbas lite av det dystra vädret nu också, regn och åter regn. Men finvädret ska visst vara på väg även hit, lite varmare i helgen och till veckan iaf. Vi måste försöka städa och plocka fram på altanen nu, hoppas att all pollen har regnat bort nu. Det får bli vår helg det och nog det enda som kommer att hinnas med förutom de andra vardagliga sysslorna. 

Tänkte tipsa om något som vi gör här hemma. Den absolut godaste fetaosten finns enligt oss på Lidl. En ganska stor bit för ett bra pris. Sååå krämig och så där smulig som den ska vara när man bryter en bit. Men här blir det över av en bit så då passar vi på att lägga in den till nästa gång. En ren glasburk, rapsolja och några klyftor vitlök är det enda man behöver (dela vitlökarna i några mindre bitar). Man kan även ha några kvistar rosmarin, timjan, basilika, chili, rosépeppar eller vad man gillar som smak. 
Sååå gott till salladen och grillningen. 





Här blir det ofta fetaost med sallad istället för sallad med fetaost:)

Nu blir det fredagsmys med mitt stora hjärta. Jag fryser och tänker tända några ljus och krypa upp i hans famn. Heja fram Benjamin i Let´s dance ska vi också göra. Sen kommer nog jag somna gott till en film, tröttmössa är det här kan jag lova. 


4 kommentarer:

  1. Låter som ni mår gott, och njuter av bebistiden, den som så snabbt är över!

    Här har du en annan fetaostälskare och mina sallader brukar också bestå av mer ost än sallad.
    Ganska ofta ugnsbakar eller grillar jag osten: en ostbit på dubbelvikt folie, en god olja ringlad över och tomat/basilika/gräslök/ timjan...över allt. Vik ihop och värm i ugn på 200 gr eller på grillen en stund- sååå gott!


    Kramar

    SvaraRadera
  2. så gott det ser ut
    Ha en bra vecka!
    Hanna

    SvaraRadera
  3. Mmmmm så gott! Bara ääälskar fetaost:)
    Va gott att allt är bra med er:) Gäller att bara njuta och ta vara på tiden!
    Kram kram Anna

    SvaraRadera
  4. Ja, tiden går otroligt fort när man har barn...njut av varje sekund. Min äldsta tar studenten i år...
    Vilket bra tips med fetan, måste genast inhandla Lidl´s... har aldrig provat den =)

    Ha de gott
    Kram Lena

    SvaraRadera