fredag 24 januari 2014

Helg och ny sorts efterrätt


Å vad jag älskar fredagar. 
Numera är det ännu skönare med helger, när man får vara tillsammans hela familjen och hitta på något. Även en väldigt skön avlastning för mig, det här med vinterkläder är ingen höjdare. Svettig bara tanken på alla kläder som ska på. 
Imorse var det -23 grader här och det var isande (men maken skulle cykla till jobbet ändå han). Nu ligger vi på -20 ikväll, hoppas på mildare nu framöver. 

Ikväll ska vi mumsa på en ny sorts pannacotta. 
Ahlgrens bilar pannacotta




Vi är ganska dålig på att äta både efterrätt och fikabröd när vi är hemma själv. Men ibland så. 
Ska bli spännande hur denna smakar

Jag kokade (på svag värme) 3dl grädde och ca 50st ahlgrens bilar. Häll upp i ett glas och ställ kallt några timmar. Jag droppade några droppar grön karamellfärg i också. 

Här hemma blir det annars bara soffläge ikväll. Ska fortsätta på min spännande bok (är inne i en läsperiod nu igen) och det är bra då jag verkligen vilar då med. 
Vad händer hos er ikväll då?


måndag 20 januari 2014

Ner med det gamla och upp med nya



Ja, precis så känner jag just nu. 
Jag är så less på vissa saker här hemma och nu MÅSTE jag ta itu med det innan bebis kommer. Veckorna går ju så fort och snart är vi ju där. 

En sak som jag har gått och stört mig på är tallrikshyllan i köket. Det var flera år sedan jag tröttnade på den och man undrar ju hur svårt det ska vara att ta ner den...
Idag rev jag ner den och satte upp tre tavlor istället, tog väl ca 30 minuter. Man kan ju då undra varför jag inte gjort det tidigare?

FÖRE



EFTER


Tavlor från hagedornhagen

Nu blev det mycket renare i köket/matrummet. 
När min pappa byggde två tallrikshyllor till Tyras rum blev denna i köket så ful. Ska jag ha tallrikshyllor i framtiden så får det bli hemmagjorda. 

Imorse vaknade jag även med ett "nu ska skiten ut". Detta innebär att vårt blivande kontor nere bredvid tvättstugan skulle rensas och städas ur. Där har vi haft förråd nu och "bara slängt in allt". Imorgon blir det soptippen och sen ska det spacklas, målas och tapetseras innan det ska möbleras med skrivbord och en massa hyllor ovanför. I samma rum ska även bokhylla och lite leksaker få plats. Lite leksaker vill vi ha nere så Tyra slipper gå upp och leka varje gång. 
Åååå vad jag längtar tills det är klart. 
Jag är ju inte direkt smidig längre och orken ligger inte alls på samma nivå. Jag får ju igen det på kvällen när jag donat så mycket under dan, men just idag känns det som att jag får ta det. 





söndag 5 januari 2014

Vårkänslor i januari


Det är väl inte konstigt att man längtar till vår och sommar. 
När man kikar på bilder från förra sommaren så bara spritter det i benen. En tid då vi så gott som bor utomhus. Tänk så otroligt pigg man är då. Knappt några kläder behöver man och solen värmer så gott. 
Jag längtar som en tok ja. 
Frökatalogerna bläddras det i här hemma och jag är i full gång att planera bäddarna i köksträdgården. Jag fick ju mycket mer plats nu när kryddorna bor i betongcylindrarna. Kryddorna tog verkligen över annars, de blir hur stora som helst och så tacksamma att odla.

Kommer en bildbomb om det är fler än jag som vill drömma sig bort till värmen ett tag...




...återkommer med lite planering av köksträdgården senare. Ska bara bestämma mig hur jag vill ha det och vilja fröer som ska beställas


torsdag 2 januari 2014

Antigardintanten är borta


Välkommen 2014

Ett nytt och spännande år har vi att vänta. 
Jag gillar verkligen denna tid, en tid då vi blickar mot våren. Så fort nyår har varit så ser jag bara våren på intågande. Det blir ljusare, solen värmer mer och mer, det blir varmare och varmare (fast nu är det ju helt upp och ner med vädret). Fortsätter det så här blir det en tiiiiiidig vår!

Det är så mysigt att plocka fram julen men ännu mysigare att ta bort den. Vi gjorde ett ryck på nyårsaftonen och då åkte allt ut. Idag inhandlades nya gardiner och blommor. Japp, antigardintanten har långgardiner hemma nu. Jag skyller på graviditeten, det händer så mycket konstigt med en då så:))


 Vita gardiner Åhlens

 HOYA - porslinsblomma




En stor Hoya (porslinsblomma) blev det idag. De är så lättskötta och trivs överallt. Perfekt blomma nu innan alla pellisar ska komma fram ur vintervilan. Det är fint med stora blommor som tar upp mer än halva fönstret, mindre att vattna och enklare. Det blir mer stilrent än en massa små blommor överallt. 

Tack för alla jul och nyårshälsningar, jag är såååå dålig på detta nu. jag måste faktiskt skylla på tiden. Den räcker inte alls till och vet inte hur den ska göra det i framtiden heller. Det får helt enkelt bli när det blir. När tiden och lusten finns, precis som det ska vara egentligen (jag finns på Instagram oftare och om ni funderar varför ni ev inte blir insläppta så beror det på att er profil är låst och ingen beskrivning av er finns. Då släpper jag tyvärr inte in eftersom det är en hel del privat där. Lägg till en beskrivning, namn, blogg mm).