lördag 15 december 2012

Svartvit ögonfröjdI förrgår ändrade jag om lite på väggarna i vardagsrummet. Tog ner våra bröllopskort och fjärilstavlorna från hagedornhagen. Upp kom istället porträtt i svartvitt på Tyra som Lise-Lott Linderqvist (Vita nyanser) tog i somras.

Vi är så nöjda med korten och det är verkligen underbart att ha kvar nu när Tyra växer så det knakar. Det bästa man kan göra är att njuta av tiden och dokumentera på olika sätt så det finns kvar under uppväxten.
En bra kamera är en bra investering tycker jagJa, det har faktiskt börjat komma in lite svarta detaljer här hemma som ni kanske har märkt.
Med mer svart flyter faktiskt den stora fula TVn in bättre också. Jag tror att vi är många som vill försöka gömma den fula elektriska prylen som finns i de flesta hem.


Nu är det väl bara att ladda för snö igen, hela helgen ska det tydligen komma snö och även i början på nästa vecka. Jag tycker om snö och kyla men nu tycker jag att det räcker för ett tag framöver. Det får mer än gärna snöa STORA flingor på julafton.
Det är så härligt att vara inne och mysa när det är -20 ute, men jag kan inte sluta att tänka på alla uteliggare när det är så kallt. Hualigen, de har det inte lätt nu.
Jag vet, men jag kan inte låta bli.

Ha en mysig lördag alla och stressa inte, det blir jul ändå!


10 kommentarer:

 1. Vad fint! Hon är ju bedårande söt och korten så fina, älskar svartvitt. Har satt ett par svartvita bilder på barnen i köket, blev väldigt fint.
  Jag tänket oxå på de stackras uteliggarna mycket men vet du vad! Faktum är att (iallafall i Gbg) så sover de allra flesta uteliggare på härbärgen under natten, de får checka ut ca 8 på morgonen tror jag, och då kan de alltid hänga på nån spårvagn eller köpcentra typ Nordstan under dagen för att hålla sig lite varma. På härbergena (incheckning ca 22)får de ta en dusch, en tandborste och säng att sova i, kravet är att de inte får droga under vistelsen där. Köpte för övrigt Faktums (uteliggarnas tidning) kalender i år, med bilder från många av deras ställen, typ under broar och annat. En bra grej då de som säljer tjänar lite extra slantar.
  Hur det är i andra städer vet jag inte, men hoppas att de har alternativ där med..

  Ha en fin lördag!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder! :)

  Du har en vinst hos mig. :)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina foton! :) Jag älskar att fotografera! Och bästa motivet är ju våra barn!
  Usch, jag brukar också tänka på uteliggarna speciellt på vintern....hua, det är ju inte klokt att sånt får förekomma i vårat "rika" land.....det drabbar ju numera inte bara sjuka människor utan även "vanligt" folk som tex. kommit efter med räkningar och inte kan få bostadskontrakt......ja det är ju synd om dom alla förstås.
  Jag tycker det är hemskt när folk säger att dom får skylla sig själv....vem som helst kan hamna där faktiskt.....jag vill mer än gärna skänka en gåva till alla dessa utsatta människor.
  Hoppas ni får en fin advent!
  Nettan

  SvaraRadera
 4. Hon är verkligen underbart söt eran lilla Tyra! :)

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara kort på eran juvel
  Trevlig lördag

  SvaraRadera
 6. Jättefina bilder Tyra :) klart ni vill ha dom på väggen.
  Det där med diadem... Det kommer med åren. Bella ville inte heller ha det på huvudet när hon var mindre. Men nu vill hon alltid vara som en prinsessa ;)

  Ja detta snöoväder. :( vi skulle åka och köpa granen idag. Men det gick ju inte. Rena rama snöstormen.

  Kram Verra

  SvaraRadera
 7. Svart/vita bilder är snyggt, och dessa var jättefina på Tyra..

  Uteliggarna har ju det aldrig bra men så klart värre nu =(

  Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder
  Önskar mig själv en systemkamera .
  Fint med lite svart i inredningen
  Visst tänker man på de som har det svårt nu när det är kallt
  Och snart jul
  Ha en skön söndag

  SvaraRadera
 9. Så fina bilder, hon är så söööt! kram Mia

  SvaraRadera
 10. Vilka underbara bilder, förstår att ni är nöjd med dessa! Hon är en riktig söting! Visst underlättar det med en bra kamera! Tyvärr har jag ingen bra, hopplöst nu när det är så dåligt ljus. Dottern har dock en systemkamera som man kan låna ibland. Ja en hel del snö blev det ju... igen! Det får räcka nu tycker jag! Lyckligtvis är det i alla fall inte så kallt som det varit tidigare under veckan. Ha en mysig 3:e advent!
  Kram Anki

  SvaraRadera