måndag 18 mars 2013

Klädställning a´ la snyggt, billigt och praktisktVarning för känsliga läsare nu (det finns ju såna med) hihi;)

För ett tag sen köpte vi denna vita ställning som jag hade planerat till Tyras sovrum. En perfekt lösning då jag vill ha mestadels av kläderna hängandes och inte ihopvikta i lådor pga att det blir skrynkligt. Här hemma är det mest klänningar, tunikor och leggings så då kanske ni förstår problemet. 
På övervåningen är det snedtak i alla rum och vill man då ha en garderob så finns det inte så mycket plats att välja på. Jag gillar inte när man kommer in i ett rum och det första man ser är en stor garderob på helt fel vägg och som samtidigt skymmer delar av fönster och utsikt. Då har vi inget val i Tyras båda rum, de garderober jag vill ha är för stora för kortsidorna i rummet. Våra klädgarderober i hallen uppe är fulla med våra kläder och annat som inte kan stå ute i förrådet (klagar inte alls på makens jaktsaker *blink blink*)

Nu har ställningen fått komma upp och hennes sommarklänningar har jag hängt dit nu. 
Det blev en jättebra lösning och snyggt med. 
Ja, jag vet och ni behöver inte säga det ni också...

Klänningar/tunikor mestadels från Me&i men även h&m, Villervalla, Lindex, Kapp Ahl, Pomp de luxe mm. 


Matta SIA, ställning ikea, dopklänning Kapp Ahl. 

... jag vet att det är många klänningar inför sommaren. 
MEN ska jag göra det ännu värre....
....det är fler på väg:))

Jag kan säga så här till er som stör sig på det. Har man vänta i ca 10år på barn och haft ett rent helvete mellan varven så kan jag lova att man tillslut blir så lycklig och man skiter fullständigt i vissa saker när den dagen tillslut kommer. Vill vi ha mycket fina kläder till vår dotter så ska vi ha det. Vi kanske prioriterar annat än andra här i världen och tur är väl det. Hur vore livet om alla vore precis lika:)
Det går inte ens att föreställa sig dessa 10år om man inte varit där själv kan jag lova.
Oj, vad jag tog i där kände jag. Men så sant så!


Jag är väldigt flitig på att sälja mycket av Tyras urväxta kläder och folk betalar ju skrämmande bra för dem (men jag är väldigt noga med tvätt mm så de är superfina mestadels). Vissa Me&i kläder får man mer än ord pris för trots att de är begagnade. Detta är för att kläderna finns bara en gång och kommer aldrig mer tillbaka exakt lika samt att de bara sys i begränsad upplaga. Vissa plagg är mer populära än andra. Så för de pengarna köper jag nya som hon växer i. Det betyder att det är ungefär samma pengar som cirkulerar i hennes kläder. Hajar ni!
Jag sparar bara det som jag känner att jag inte vill göra mig av med och kläder som har en speciell betydelse. 
Och nu undrar ni hur jag klarar av att sälja så mycket kläder. 
Det har varit väldigt svårt och är det fortfarande ibland. Men jag lever med det motto att "man kan inte spara allt". Det känns faktiskt väldigt skönt att göra sig av med sakerna också, sen mer ekonomiskt i längden eftersom barnen växer och man måste köpa nya ändå. 

Ja, ett lite rivigt måndags inlägg för att vara mig kanske men så sant. Det är huvudsaken tycker jag:)
Trevlig Måndag på er goa läsare och välkommen hit ni som är nya (hoppas jag inte skrämde iväg er)


11 kommentarer:

 1. Haha! Jag tänkte inte på antalet klänningar...kanske säger det en del om min trollunges garderob också, eller om att vänta...Jag köper aldrig kläder till mig själv(tråkigt nog kan jag tycka ibland när jag står där och faktiskt på riktigt inte har något som passar till tillfället)men barnen har mer än de hinner använda. Men jag ärver fina kläder från arbetskamrater och skänker vidare till andra arbetskamrater...(även me&i vandrar oss emellan)Köp precis så mycket du vill- det har vi andra egentligen inget med att göra!Och om du säljer me&i måste du väl visa lite ;) Susanne

  SvaraRadera
 2. Åhhh vackert vilka fina kläder på stången : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Tycker det är bra att du tar i, både i "förklaringen" och när det gäller klänningar. Har full förståelse för hur du tänker och känner, jag är nog lite som du.. Man kan/ska kanske inte jämföra, men vår resa mot föräldraskap har ju inte heller varit spikrak, även om det inte tog 10 år.. Man har gått igenom saker som de flesta inte kan förstå hur det är.
  Självklart är du överlycklig över din vackra Tyra, och självklart vill du skämma bort henne. Samtidigt är jag inte ett dugg orolig för att hon ska bli snobb för det, nä du, har man en mor som du blir det nog ordning på det mesta =))

  Fint med ställningen, och UNDERBARA klänningar till finaste Tyra! Hrmm, du vet ju vem som kan få ärva..;)

  Stor kram till dig vännen,
  Catta

  SvaraRadera
 4. Åh så fina och gulliga kläder! :)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Klart du ska skämma bort henne! Hon är ju det bästa ni har, såklart! :) Det är ju ERT val och inget någon ska lägga sig i! :)
  Jag är lite likadan, köper alldeles för mycket kläder till lillan, men det finns ju SÅÅÅ mycket fint! :)))

  (Den klädställningen ska jag också köpa, fast till mig själv, tänkte jag! :)

  Kram Åse

  SvaraRadera
 6. Ha ha! Härligt!! Så skulle nog jag med ha gjort! Heeeeelt klart! ;)

  Tack! :) Ja hade jag haft råd, skulle jag nog åkt imorn! ha ha!

  Kram Bettan

  SvaraRadera
 7. strunta i vad folk tycker! Ni gör precis som ni själva vill!
  Jag gillar oxå den klädställningen och klänningarna...jösses så söta!!

  kram!

  SvaraRadera
 8. Helt rätt! Det är ju ni som väljer i ert liv och absolut inte någon annan. Alla har alltid åsikter om vad man väljer att prioritera och det kan de ju få ha.... :)

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Helt rätt säger jag!! Finns det något roligare än att handla till de små. Och det är ju inte några som helst problem att hitta fina kläder heller.

  Hoppas du får en fin dag!! Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Hej, och tack för kommentaren. Det va den öppna planlösningen och utsikten jag föll för i den nya lägenheten. Synd att jag inte kan "tjillevippa" så ektorp fotöljen blir liten och jag kan skicka den till dig ;)DÅ hade du fått den hihi.

  Ojojoj vad galgar du har....skönt för då behöver jag inte ha ångest över de 10 jag har. Pssst ett tips! Ica Maxi har jättefina galgar på barnklädes avdelningen ;)I rosa och turkost.

  H/Malin

  SvaraRadera
 11. Första gången jag tittar in här. Blev inte iväg skrämd... Det som skrämmer mig är att du måste förklara dig...på din blogg. När skall folk ge sig..sanslöst. Jag kikar gärna in här igen.

  SvaraRadera