torsdag 16 februari 2012

Hjärncellerna har fått jobba


Vad roligt att flera av er lockades av kyckling med coca cola och ska prova.

Via mail har jag fått några frågor som man ska besvara och sen skicka vidare. Nu är ju jag ingen sån tjej egentligen, men tänker göra ett undantag denna gång. Jag gillade faktisk frågorna då jag behövde klura på dem lite sen att de gick i mina intressen. Vi gör ett försök


 
Du får bara välja EN blogg. Vilken är din absoluta favorit och varför?
Oj, bara en. Det är ju nästintill omöjligt men det ska gå. Den första bloggen jag tänker på när jag ska beskriva en blogg som jag gillar är Julias Vita Drömmar.
Det är en väldigt härlig människa bakom bloggen och den är helt i min smak. Ljus och värme, fina bilder och hon lever den dröm som jag har dvs en egen butik. Växthuset är ju bara för fint. Hennes två fina barn och en tredje på väg som poserar så fint i inspirationsbilderna till butiken. Butiken ja, den är helt bedårande och även den helt i min smak. Summan av kardemumman är att Julia har mycket av det jag gillar och hon inspirerar mig så otroligt mycket.


Vad är din trädgårdsdröm?
Där måste nog jag svara.... ett stort lantligt växthus. Det ska vara vitt och hemmasnickrat med fina avlånga fönster. Högt i tak och med stengolv samt dubbeldörrar. Synliga blakar i taket. Stora härliga Mårbackor i betongkrukor och stora olivträd. En vit och nätt café möbel samt en skön vilstol i rotting. Det ska klättra vinrankor och ha en liten damm med guldfiskar i.
Utanför dörrarna skulle en vit syren på stam göra sig stilig samt en klätterros "New Dawn" som klättrar sig upp på taket. En bra bit utanför läggs skiffter.
Vad säger ni, det låter väl inte för pjåkigt?


Vilket material gillar du bäst i trädgården och varför?
Hmm, betong eller armeringsjärn, betong eller armeringsjärn, betong eller armeringsjärn. Här är det nästan att det får bli lottdragning. Men jag säger väl armeringsjärn då, det är något som jag verkligen fastnat för och kommer att använda massor av.


Vad är din bästa och mest praktiska sak inomhus och varför?
Jahaja, om jag så funderar i två år så kommer jag nog att ändra mig dan efter iaf. Det är jättesvårt att välja ut bara en sak. Och sen går den bästa och mest praktiska inte ihop för mig.
Mitt svar blir iaf för dagen..... kabelvindan som jag har som vardagsrumsbord. Den har jag inte tröttnat en sekund på än och jag gillar den jättemycket. Nu när vi har en liten här hemma så är det väldigt bra med ett runt bord så inga huvud slår sig. Annars är vardagsrumsbord något som är väldigt svårt att hitta tycker jag. De är antingen för små eller stora, höga eller låga, fel färg eller för dyr.


Vilket rum trivs du bäst i hemma hos dig och varför?
Här tror nog många att jag svarar köket. Det skulle jag nog kunna också eftersom jag bakar väldigt ofta, men nog sjutton trivs jag ännu bättre i vardagsrummet i min härliga fåtölj och fötterna på fårskinnet. Mysa ner sig riktigt med en bra bok intill brasan. Bara kaminen gör att vardagsrummet är svårt att slå. Mysfaktor nummer ett.
Jag trivs väldigt bra med de ljusbeiga väggarna och alla vita möbler. Med tre stora fönster samt en helglasad altandörr är det väldigt ljust och fräscht trots att vi har en takad altan längs hela sidan utanför. När vi flyttade hit slog vi ut väggen så det blev dubbelt så stort, mycket praktiskt eftersom man ofta är många människor där samtidigt.


Vilken växt har flest dagar i ditt köksfönster på året och varför?
Hihihi, den frågan känns det som om jag nyss svarat på i ett tidigare inlägg. Det är nog en kryddväxt som, men jag har inte alls riktig koll. Det kan vara Mårbacka pelargonen också. Men det blir nog Rosmarin om jag tänker efter igen då jag bara har Mårbackan under sommarmånaderna (då jag även har rosmarin).
Jag älskar färska kryddor och använder nästan alltid dem i matlagningen istället för torkade. Sen är de fina att ha i köket och då passar fönstren bäst där det är ljust. Jag köper de större kryddorna i blomsteraffärerna som är lättare att sköta och räcker längre.


Nu till sista frågan...
Vad skulle du rekommendera andra att ha som du själv har och varför?
Det var nog den lättaste frågan och jag svarar självklart ett hörn bubbelbadkar. Alla behöver vi en stund för oss själva och att bara få rå om. Det är väldigt skönt med ett varmt bad och med bubblor och massage till gör det maximalt. Det är ett hemmaspa där det är enklare att få tiden att räcka till och unna sig ibland. Jag brukar njuta några timmar (ja, det är faktiskt timmar) på kvällarna när Tyra har lagt sig och maken är och tränar. En bra bok till så är det på topp.Visst var det svåra frågor att svara på om man nu ska följa dem riktigt och bara ange ETT svar? Skickar vidare gör jag till ALLA som vill prova på och besvara frågorna. Varsågod, fega inte ur nu!

3 kommentarer:

 1. Trevlig läsning var det här.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Kul att få läsa lite om vad du tycker! Jag är så velig så det skulle ta alldeles för lång tid att tänka ut några svar, nu när man bara får säga en sak...=)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Åååh söta dig :) så glad jag blir av dina fina ord, tack!

  Jag vill också börja samla på Grace...velar som du gjort över färgen...

  Känner du dig nöjd?

  Kram kram

  Julia

  SvaraRadera