fredag 3 september 2010

Millennium triologin runt knutarna


Händer mycket nu


Nu ska tydligen inspelningarna av den amerikanska Millennium triologins första film "män som hatar kvinnor" snart börja spelas in. Och inte på vilken plats som helst utan endast ca en mil från oss. Det är väldigt mycket hemlighetsmakeri och insynsskydd som satts upp.
Tänk att världens bästa film ska spelas in just här!!!Statister har provspelat och det har sökts bygglov. De har även byggt en preliminär livsmedelsbutik vid kyrkan och så har en familj fått måla om sin stora villa vid vattnet från gult till grått. Ägaren ska sen måla tillbaka till gult nästa sommar (jag tyckte det blev så fint i grått)

Det är roligt när det händer grejer. Så här skrev de stora tidningarna igår när nyheten bekräftades:


Glöm Trollhättan. Bollnäs är Sveriges nya filmmetropol. Snart börjar inspelningen av amerikanska versionen av Stieg Larssons succéroman "Män som hatar kvinnor".

Hollywood-stjärnorna Daniel Craig och Rooney Mara. Den Oscarsnominerade regissören David Fincher. Alla är de på väg till Hälsingland.

Det har spekulerats i var den amerikanska versionen av Stieg Larssons storsäljare "Män som hatar kvinnor" ska spelas in. TT Spektra kan nu avslöja att det amerikanska filmteamet kommer till Sverige under hösten. Region Gävleborg ska i nästa vecka diskutera hur de ska möta anstormningen från Hollywood.

- Eftersom det nu är officiellt att det blir av kallar de till möte för att se hur vi bäst kan ta emot filmteamet, säger Hanna Krantz, filmkonsulent på Film Gävleborg.

Delar av "Män som hatar kvinnor" kommer även att filmas i Stockholm.


I Segersta söder om Bollnäs har producenterna hittat den bro som är central för intrigen i Stieg Larssons första Millennium-roman. Platsen är så viktig att regissören David Fincher rätt och slätt bygger hus, båthus och bryggor bredvid bron för att få rätt miljö till filmen.

- Politikerna fattar beslut på tisdag, men jag skulle bli väldigt förvånad om det blev ett nej, säger Lars-Erik Westerberg som arbetar med bygglov i Bollnäs kommun.

Enligt honom börjar filminspelningen i Hälsingland mot slutet av september. Då ska den del av bokens handling som utspelar sig på 1960-talet filmas. I november kommer Hollywoodstjärnorna tillbaka för att filma nutida scener.
Scenen som det ryktas om ska spelas in på bron är den där en olycka sker med en tankbil och Harriet Vanger försviner spårlöst. Om man tittar på årtalen när de ska filma så stämmer detta bra.

Man kanske ska ligga i buskarna och kika lite när det väl gäller:))

6 kommentarer:

 1. Vad spännande - och första parkett har du. Du kanske får se några världsstjärnor när du ligger där i buskarna!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Spännande, du får springa och tjuvtitta titt som tätt och hålla oss uppdaterade =)
  Ha en go helg!

  Kram Catta

  SvaraRadera
 3. Oj vad spännande och roligt! Du kan ha en tidig premiär:)
  Har en skön helg!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 4. Visst är det spännande att se vad som händer, själv bor jag heller inte så långt bort ifrån Segersta så det ska bli roligt att följa det som händer
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 5. Segersta paparazzis bloggtips:
  www.millenniumbloggen.wordpress.com

  SvaraRadera
 6. Va spännande.
  Jag är en riktig Millenium-fan.
  Lite lustigt att man målar om huset 2 gånger.
  Känner faktiskt han som har målarfirman som ska måla om huset.
  Inte så konstigt att Amerikanska filmer kostar skjortan att tillverka.....
  Kul att hitta tillbaka till din blogg. Har blogg-skolkat lite....
  Kram-Kram
  Anna-Lena

  SvaraRadera