tisdag 10 december 2013

Granen klädd och säkerhetslinor spända


Tjohoo
En sån där riktigt fin disneygran blev det i år igen. Det lönar sig att få lite hjälp och köpa en lite dyrare än de som står på macken. Senaste åren har vi köpt gran på Mobackes och de är lika fina varje år. Täta och jämna, precis så där som man vill ha dem. Sköter man vattningen så håller de sig jättelänge. Men hjälp vad den drack vatten igårkväll när den tinade och slog ut. 

Sen det här med katterna. Fiskelinorna är spända i taket på flera ställen, vi lärde oss efter första året. Nu går det därför att ha riktiga kulor i den också. Katterna blir som kattungar på nytt när granen kommer in, så roligt att ta sats och bara flyga in i den. 

Hör och häpna, i år blev det inte bara vitt och silver utan flera ljusrosa kulor till. Och jag är riktigt nöjd, väldigt fint med lite ljusrosa och dottern blev också glad. 


Sen var tomten hit inatt med några paket och la under granen;) 
Nu har jag köpt lite mer julpapper och kan fortsätta inslagningarna undan för undan. 

Lite av pyntet som hänger i granen 


 Det mesta av pyntet är från SIA eller Åhlens. Jag brukar passa på att köpa på mellandagsrean så blir det alltid en överraskning året därpå. 

Bara maken kommer hem nu ska jag åka ner på stan HELT SJÄLV och bara vara. Är trött på sjukdomar till höger och vänster nu så jag behöver lite egentid med mig själv. Inte för att jag skulle välja att åka på stan då men jag får förena nytta med nöje och passa på att göra lite småsaker innan jul. Det går ju sååååå mycket fortare när man bara har sig själv att se efter


4 kommentarer:

 1. Åh har ni pyntat granen! Så fn den blev, kram Suss

  SvaraRadera
 2. Men wow!! Åh, en riktig sagogran, så fin! Vet inte när det blir gran här, åker ju på fredag, så det får väl bli nästa vecka, om det hinns efter jobb och allt. Vill ju så gärna ha in den hyfsat i tid innan jul..

  Egentid på stan är bland det bästa som finns tycker jag, flumma runt i egen takt och bara ha sig själv att tänka på, det längtar jag efter!

  Kram på dig, hoppas du mår prima =)
  Catta

  SvaraRadera
 3. Oj vilken tät och fin gran, en riktig Kalle Anka gran :). Är sååå sugen att klä granen jag oxå....vi brukar inte göra det före kvällen innan julafton.
  Kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 4. haha kommer ihåg när vi också var tvungna att förankra julgranen. Ett år så trodde nog Skrållis att hon var Ekorre. Hon satt nästan högst upp med tassarna runt stammen ända tills hon och granen flög ner. Vi har turen att de har lugnat sig lite nu. Däremot älskar de att öppna paketen hos oss.
  Skönt att få egentid. De behöver vi alla att bli duktigare på att skaffa oss, kan jag tänka mig.

  SvaraRadera