söndag 15 december 2013

Plåtgran & Hyss


Jag hittade min fina plåtgran från SIA tillslut. Ute i förrådet bakom alla kartonger hade maken så smart parkerat den. Vem hade inte börjat leta där bakom?
Konstiga jag som inte förstod det.... eller kanske ännu konstigare att inte maken själv hittade den:)

Nu står den iaf på hyllan i köket och tänds varje kväll. Den sprider så fint sken genom de små stjärnorna. Denna roffade jag också åt mig ett år på mellandagsrean. Hade nog inte kostat på mig den annars. Älskar SIA men ibland spårar priserna ur lite.
Men man ska väl fynda ibland också
Undrar just hur många värmeljus man gör av med under december månad? Jag vågar inte ens tänka på hur många det går under hela hösten och vintern. 

Tredje advent idag och bara 9 nätter kvar innan man vaknar och det är julaftonsmorgon. Minns när jag var liten och gjorde en almanacka som räknade ner dagarna. På morgonen hängde det alltid en strumpa vid fotändan på sängen med något paket och lite godis. Om det nu inte var så att jag hade vaknat på natten och klämt lite, det hände ju faktiskt. 
Vet ni vad jag gjorde mer...
...hua, det här får jag väl ångra att jag berättar

När jag var liten så önskade jag mig nästan jämt en massa cd-skivor, såna där hits blandningar mm. De slogs ju in i såna där fiffiga kartonger med bara ett snöre runt. På dagarna när jag kom hem från skolan och mina föräldrar jobbade så lirkade jag ut skivorna ur kartongerna och lyssnade på dem. Sen när det började närma sig em så skyndade jag tillbaka med dem lika snyggt igen så ingen skulle märka vad jag gjort. Själv tycker jag att jag var väldigt duktig på att smyga med detta och jag hade glädje av den efterlängtade cd-skivan även flera veckor före jul. När julaftonen kom öppnade jag alltid dessa julklappar först eftersom jag visste vad de innehöll. Men lika glad blev jag för det. 

Visst var jag fräck? 
Hualigen så jag skäms när jag tänker tillbaka på det. Tänk om man hade haft lika stort förstånd när man var barn. Vilka tokiga saker man hittade på. 
Ni skulle bara veta vad jag var påhittig när jag var liten. En gång målade jag flera björkar och ett långt staket blå fläckigt hos grannen.... men det får jag nog ta en annan gång. Måste nog skämmas lite mer över mina hyss. Emil ligger i lä han om man jämför med mig som barn

10 kommentarer:

 1. Vilken söt gran!
  Ha en mysig tredje advent! :)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Mysigt! Hoppas att ni får en fin vecka! Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Haha, vilken fantasi man hade som barn, vilken busunge du var ;-)

  Rar gran, vilken tur att du hittade den! kram

  SvaraRadera
 4. Kikar in och önskar dig en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

  Kramar Susanne

  SvaraRadera
 5. Vill önska en riktigt God Jul!

  Kram från Helen

  SvaraRadera
 6. Önskar dig och din familj en fin och mysig jul! Kram Maria

  SvaraRadera
 7. En riktigt God Jul!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Önskar dig en God Jul & Fin Fortsättning.
  Kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 9. Ha en fortsatt fin jul!
  Kram/Lena

  SvaraRadera