tisdag 10 juni 2014

Kungliga kakorHej härliga sommarvärme!

Regnar det så klagar vi, är det molnigt så klagar vi, är det varmt å klagar vi.....
....jo, vi Svenskar var tydligen väldigt duktiga på att klaga enligt en undersökning som jag läste. Lite komiskt faktiskt, tycker att det stämmer ganska bra ja. Men ibland kanske det låter mer än vad vi menar också. 

Nu har jag ÄNTLIGEN kungliga kakor här hemma. De ursnygga kakorna (burkarna) bakas här i Bollnäs av Arbrå ångbageri, de som gör de absolut godaste pepparkakorna och de snyggaste burkarna. Tyvärr så säljs de endast på tre slott i Sverige så det är en bra bit att åka även för oss som bor där de bakas. Men min snälla granne köpte dessa till mig och de ska invigas på midsommarafton. Det blir väl läckert att ta med en av burkarna på midsommarfirandet och frossa i de goda kakorna. Å hjälp, det är ju faktiskt midsommar nästa vecka. Så fort tiden går. Bara vi kommer in i Maj så rusar tiden tycker jag. Och nu vill jag inte höra nåt om att det vänder efter midsommar inte;)

Idag plockade jag in lite färg i köket. Kryddor är blommor det med. Gräslöken blommar så fint och fick bli en liten bukett i de små söta vaserna från Västergårdens serie "bultande hjärta"


Nä, nu ska jag passa på att läsa lite bok innan ena dottern vaknar i vagnen och den andra ska ha leksällskap. Blir nog grillning så fort maken slutar jobbet skulle jag tro. Perfekt att bara slänga på det man har i kylen dessa varma dagar. Godast är att grilla en massa grönsaker med kycklingspett tycker jag 

Hej så länge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar