måndag 16 juni 2014

BakglädjeTjoho!
Det är väl första gången jag vaknar med ett otroligt baksug och det är lite sämre väder. Åkte och handlade det som fattades och började baka. 
Det blev fyra sorter idag. De härliga snittarna är ju så beroendeframkallande och lika goda frysta. Det blev de godaste av dem alla, ingefära/kola snittar. Dessa är himmelska. 
Sen blev det dajmsnittar också. Jag gillar snittar som bäst när de är tunna och lite knapriga. Vill inte ha dem tjocka och sega/mjuka. Jag brukar rulla en extra korv på plåten för att få tunna kakor. 

Dajmsnittar

Ingefära/kola snittar

Sen blev jag sugen på att göra några biskvier. När jag ändå ska göra bottrnar så gör jag minst dubbel sats. Om jag inte fryser in hälften så gör jag flera sorter. Idag blev det två sorter, en väldigt poppis och en somrig och syrlig. 
Jag själv tycker inte om biskvier men det brukar gästerna göra. Eller toppen kan jag äta men inte botten. Gillar verkligen inte mandelmassa. Men enkla är de att göra

Citronbiskvier


Dajmbiskvier

Man kan nästan ha vad som helst som smaksättning i fyllningen. 
Jag gillar att göra biskvierna lite mindre så de slipper vara så mastiga, oftast har man ju fler kakor på fikabordet. 

Midsommarvecka och här ska planeras midsommartårtan till i år


4 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Usch vad jag är dålig på att kika in här nuförtiden :(
  Hoppas ni har det bra och att lillasyster växer och frodas och mår bra =) Följer på Insta så jag vet ;) Tyra är ju bara den gulligaste storsystern ever, så fina tillsammans!

  Mums va gott, önskar jag hade sug att baka oftare, alltid annat som lyckas komma emellan..

  Stor kram!
  Catta

  SvaraRadera
 2. Recept önskas!!! /Annika

  SvaraRadera
 3. Jag blir också sugen på att baka, när jag kikar in hos dig:) Kolakakor är min dotters absoluta favorit:) Ha det gott kram från Maria

  SvaraRadera