onsdag 29 augusti 2012

Moussaka



Vad sägs om en krämig Moussaka till middag!

Moussaka är som en lasagne fast utan pasta i och istället aubergine. Perfekt för er som gör kolhydratsfattig kost.


Moussaka



2 auberginer
1 lök hackad
1 vitlöksklyfta finhackad
ca 400g nötfärs/älgfärs
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
1 kruka färsk basilika
salt & peppar

Ostsås
50g smör/margarin
2-3 msk mjöl
2dl grädde
2dl mjölk
2dl riven ost - gärna lagrad
salt & peppar


Sätt ugnen på 175 grader. 
Skär auberginerna i tunna skivor och tryck med papper på dem för att få ur vätska. Stek dem gyllenbruna en snabbis i panna. 
Bryn färsen och tillsätt tomatkross, tomatpuré, lök, vitlök. Puttra en stund och smaksätt med fond och kryddorna.
Gör ostsåsen. Smält margarin och ha i mjölet. Vispa ner mjölk och grädde samt tillslut osten och vispa. Krydda.

Varva ostsås, auberginer och köttfärs i en gratängform några gånger. Börja och avsluta alltid  med ostsåsen. 
Tar ca 30 minuter i ugnen tills den fått in färg. 





Smaklig måltid!

(Ni som ville ha receptet på Banoffiepie, klicka på just namnet i förra inlägget som är lite ljusgrått så kommer ni till det eller gå in under kategorin Bakning i högra spalten)



4 kommentarer:

  1. Vilken ny härlig header du har gjort.Vad gott med moussaka .Mysigt när man har en fin form och göra den i ....Önskar dej en härlig onsdag.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott!
    Moussaka är aldrig fel, brukar ha kanel i min ;)
    Ha en fin kväll!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. ja visst är det gott.
    Ha en fin kväll!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  4. Mums så gott!!! Kanske man skulle göra i helgen:))
    Hoppas du får en riktigt fin sådan!
    Kram Anna

    SvaraRadera