måndag 15 oktober 2012

Ändra taktik
Denna vinter tänker jag, precis som rubriken lyder, ändra taktik. 
När det gäller mina olivträd så blir de inte bra efter vintervilan. Det här med kallt och lite vatten stämmer då iaf inte på mina träd. I år ska de få varmt och mycket vatten så får vi se vad som händer. Än så länge verkar de må toppen och de knoppar än. 
Jag skulle mer än gärna ha dem så här fina och gröna hela vinten. Det är precis så här ett olivträd ska se ut tycker jag. 
De ska få stå vid altandörren som är av helglas för maximalt med sol. De får flytta lite några veckor för julgranen bara. Ska verkligen bli spännande att se resultatet i vår.

Ny vecka och nya möjligheter. 
Här hemma är det utförsäljning av en massa saker, det ska bli lite förändringar inne. 
Bort med det gamla och in med lite nytt - stilrent, ljust och mer praktiskt. 


7 kommentarer:

 1. Jag kan tala om att mitt olivträd står fortfarande ute på altanen i regn och rusk och det ser ut att stortrivas;) Men det skall få komma in nu snart och jag hoppas på att det överlever vintern inomhus:)

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Det är lite svårt att övervintra dom där träden. Hoppas du lyckas:)Spännande att få se din förändring inne:)

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Ska ha mina olivträd i gästrummet i år! Fast det får vänta ett tag dom står bra i uterummet ett tag till! Fast dom ser väldigt spretiga ut! När klipper du dina?/Lila-Christina

  SvaraRadera
 4. Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Det fixar du! :) Har själv haft olivträd åren om i vardagsrumsfönster! Och det går hur bra som helst! ;) Se bara till att vattna så att det inte torkar ut! :) Lycka till!

  Kram Bettan

  SvaraRadera
 6. Har i år köpt ett olivträd för första gången. Har haft mitt utomhus i somras. Känns ju urtrist att ställa undan det, nu när det är såå fint. Alla säger till mig att det inte går att övervintra ett olivträd inomhus på vintern, utan att det måste stå svalt... Hmmm, vet varken ut eller in!

  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du provat på olivträd. Jodå, de går att övervintra inomhus (många gör det). Men eftersom jag vill att mina ska vara gröna några månader till så har jag problemet hur jag ska göra. Det blir ljust och mkt vatten.
  Ett svalt rum ska vara bra 15 grader eller under och mindre med vatten. Felet jag har gjort är nog att det stått för mörkt och fått för lite vatten.
  De vill ha ljus

  Kram Teres

  SvaraRadera