söndag 28 oktober 2012

Lazy sunday = stor latteSöndag och vilodag!

Idag tänker vi inte göra någonting alls förutom att dricka en stor latte och bara rå om varandraTassimo kaffemaskin är en lyx i vardagen


Maken har packat och ska på utbildning genom jobbet i fyra låååååånga veckor. Han flyger hem på helgerna iaf annars hade jag inte klarat av det. 
Jag tycker verkligen synd om dem som har någon förälder som jobbar borta under veckorna året om. Ofta är detta inte en valmöjlighet utan ett jobb är ett jobb och man behöver en inkomst. 
Nu har vi haft den turen och valmöjligheten, vi funderade inte ens på det, inga pengar i världen är värt att man jobbar borta, hur mkt man än tjänar. Tiden tillsammans och med barnen betyder mycket mer och det får man aldrig tillbaka igen.
Men som sagt, det är synd om de som inte kan välja att jobba på hemmaplan om man vill det. Arbetsmarknaden idag är inte ljus.7 kommentarer:

 1. Gott med latte!
  Har tänkt som du, hur "lyckligt lottad" man är, både jag och min man har "svenssonjobb" och är hemma både kvällar och helger. Men alla har som du säger inte den valmöjligheten... Men dom gör nog det bästa utav det med :)
  Ha en skön söndag!
  kram

  SvaraRadera
 2. Det såg verkligen gott ut det där ;))
  Sött uggla Tyra fastnade för, gullig!
  Vet hur det är med mannen borta, vi hade det såg under två perioder när barnen var små ;(
  Ha så gott
  kram susanne

  SvaraRadera
 3. Hej! Vad kul att du kika in till mig och lämnat ett litet spår, värmde! Vad fint du har det hos dig!!!
  Jättemysigt blogg! Ja men det med tiden, det går så fort allting och tiden kommer verkligen inte tillbaka.

  Gillade också ugglan jättemycket!

  SvaraRadera
 4. Så klok du är! Visst är det så... Inga pengar i världen kan kompensera tid med varandra. Men, du har ju också så rätt... Alla har inte den valmöjligheten och då får det gå ändå. Så är det ju bara... Som du sa, jobb växer ju inte på träd...

  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Låter som ni hade en skön söndag.

  Ha en fin måndag!! Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Så mysigt det låter. Söndagar är underbara, tycker jag. Här är söndagarna ofta obokade och vi gör bara det som faller oss in :)

  Jag önskar dig en fin start på veckan!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 7. Lite sent att kommentera, men jag kan inte låta bli.
  Jag håller inte alls med dig. Min man jobbar borta 2-3 veckor i taget och är sedan hemma lika länge. Vi bor på en ö, och dom flesta av mina väninnor har det likadant och alla är nöjda med det. Själv är jag hemma med barnen, och jag tycker att vi är priviligerade, eftersom vi båda kan vara hemma med barnen till 100% vissa veckor. Vi har absolut en valmöjlighet, men vi är båda väldigt tillfreds med denna situation och skulle inte byta i första taget. Fin blogg förresten!
  Hälsningar från Susanne i Finland

  SvaraRadera