lördag 16 mars 2013

Nu behöver jag råd av erNu mina vänner ger jag upp. Jag har velat i över två år nu och i vår/sommar måste vi göra något åt saken. Det "lilla" problemet som för mig är jättestort måste jag nu ha hjälp med. 
Det är Tyras muminhus det gäller. Utanför dörren ska det vara ett litet trappsteg (tror jag) och sen V A D?

Just nu är det inget trappsteg och inte alls högt så ett trappsteg kanske egentligen är onödigt..... eller inte?
Det är ca 3dm högt där och kanske gör ett trappsteg det lättare att trilla och slå sig än som det är nu? Tyra har inga problem alls att gå in och ut som det är, det är väl egentligen jag som alltid sagt att det ska vara ett trappsteg. 

Nästa sak är att gräsmattan går ända emot och det släpas in grus så in i vassen samt att det blir upptrampat och lite lerigt närmast dörren. Jag har funderat på att lägga stenar (kantsten ca 15x25cm) eller ett rundare singel och kantsten runtom (som vi gjort i köksträdgården). Eller något helt annat? 
Min tanke är iaf att det ska gå från ena kanten till den andra (en åttkantig sida) och som en en halv cirkel. 
Det ena är bättre än det andra en dagen och tvärtemot andra, ja ni kanske förstår lite av det jag svamlar om. 
Stenar på hela gör att dessa myror tillslut söker sig dit (riktigt mycket sol där och varmt, det har vi erfarenhet av) men samtidigt som det är snyggt och väldigt praktiskt att sköta sen. Singel är mycket lättare att lägga samt mycket billigare, sen trivs inte alls myrorna där alls lika mycket som med stenar. För Tyras skull tror jag inte det spelar någon roll då inte är någon fara att hon plockar in singel inte, pippinätta damen ni vet;) Det ska väl vara att stenar överhuvudtaget är lite värre om de ramlar på det. 

Just nu lutar det åt singel IGEN men var tycker ni???

Det kanske finns andra alternativ än vad jag tänkt på? 
Hjälp mig nu, jag vet att ni har synpunkter och alla är välkomna bara det handlar om denna fråga:))

Skorna måste man ta av sig utanför oavsett underlag, Tyra är väldigt noga med det:)

7 kommentarer:

 1. Huset är ju bara så charmigt! Jag tycker du ska ha ett trappsteg och sedan köra på samma stil som i köksträdgården för att "binda ihop" trädgården. Jag vill också ha en lekstuga i trädgården!

  SvaraRadera
 2. hej vilket fint hus om jag vore dig skulle jag lägga singel runt om och en liten trappsteg och en ut matta så man kan skrapa av skorna det skulle jag göra själv iaf. lycka till med projektet

  SvaraRadera
 3. Så fiiint! Svårt det där med vad som blir bäst runt omkring. Kanske någon skön platta att gå på vid dörren och sen kantstenen eller något? Jag tänker på hennes barfota fötter. Gobiten, så liten och sån ordning på henne = )! Jag tycker att den ser helt bedårande ut nu med gräset också. Lycka till i dina planer.

  Kram L-L

  SvaraRadera
 4. Förstår ditt dilemma. Du har inte funderat på lite trall? Som ett litet altangolv? Annars hade jag nog också valt singel. Tråkiga är ju att det oftast hamnar ut i gräsmattan....inte så kul att skjuta sten med gräsklipparen....

  Kanske inte mycket till hjälp.... ;)

  Kram Åse

  P.s Mailar dig nog snart om lite tips m.m till mina pallkragar. :)

  SvaraRadera
 5. det är så gulligt muminhus.
  Ha en fin söndagseftermiddag.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Hej,
  sa jattefint muminhus!!!
  Skulle gjort ett litet trappsteg forst och sedan en liten kort singelgang genom en LITEN minikokstradgard (pa bada sidor om gangen) dar barnen kan odla sina 'morotter, ringblommor och jordgubbar' sjalva...
  Runt hela harligheten hade jag gjort ett vitt lagt staket med en liten grind i anden av gangen!
  Ja, allt i mini format forstas, sa att det passar in med Tyras fina muminhus!
  Tokig ide', kanske, men finfint skulle det bli!
  Tack for en fin blogg!
  Andriette

  SvaraRadera
 7. Muminhuset ska ju ha en veranda! Inte bara ett trappsteg utan ett litet golv med vitt räcke runt. Att bygga tak blir för mycket, men absolut ett litet trädäck som också tar den värsta smutsen och där man kan ställa skorna. Sedan kan det ligga snygga lite större stenar runt däcket, eller som Muminmamman skulle gjort; stora snäckor.
  ;-)

  SvaraRadera