söndag 4 augusti 2013

Tredje året och nu vet jag


Det tog bara tre år innan jag förstod att majsen trivdes mycket bättre tillsammans i en trång zinkhink än fritt i landet/pallkragen. Man kan ju tro att det är tvärtom men icke hos mig. Det ser ut som en stor palm och vi äter inte majsen utan det är bladen jag vill år. De är så stora och dekorativa samt praktiskt att ha i hink så man kan flytta runt dem. 
De som jag har satt i pallkragen är kanske en tredjedel så hög som dessa. 

Annars ser ni kanske att jag inte har prioriterat att rensa de små ogräs som kommer upp bland stenarna. De är väldigt få MEN i sommar har det varit varmt och vi har inte varit hemma så mycket. 

Sockerärtorna växer så det knakar med. Denna enorma buske är endast fyra små frön. Tänk så billigt det är att odla sina egna grönsaker och bara gå ut och hämta in till middagen. Det är otroligt vilken lyx det är med tanke på vad grönsakerna är ganska dyra. 

Jag försöker få Tyra att gilla dessa också men det går inget vidare, hon är väldigt lik sin pappa där. Hon gillar att gnaga på mycket men sockerärtor går inte. Det kanske kommer...

11 kommentarer:

 1. Så fint du har det! Majs och sockerärtor och massa annat gott! Önskar vi också hade ett land för vi äter massvis med grönsaker här hemma (fast lillkillen är inte lika förtjust, som din T)!
  Kram kram!
  Judita

  SvaraRadera
 2. oj så det växer hos dig.
  Ha en fortsatt fin sommarkväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Det måste jag prova nästa sommar. Mina majs har blivit rätt höga i mina odlingslådor, men som du säger, de är ju väldigt dekorativa som prydnadsgräs också. Jag som har så många krukor att fylla.

  Kram från Helen

  SvaraRadera
 4. Ni har verkligen fått till det super fint där ute!!! :) Och att den här sommaren blev som den blev är ju helt fantastiskt skönt!
  Mysigt med allt härligt grönt och blommigt också! Gillart!!!

  Nu hoppas vi på en härlig höst också, med mer mys utomhus och kanske en hel del "spa" också ;)

  Kram Bettan

  SvaraRadera
 5. Vad det växer och gror i din vackra köksträdgård. Önskar mig något liknande men det funkar inte riktigt då vi allt som oftast bor i stugan vid varmt väder....vem ska då vattna :).
  Ha de gott, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 6. Fullkomligt älskar din trädgårdsodling och lilla "slapparhörna" ni byggt! Vad du får allt att växa och gro så! Gröna fingrar är något du verkligen har! :) Och väldigt vackert utformat alltiohopa. :)
  Själv ska jag ju lämna min fina lilla "perfekt" trädgård och början till odling för att ta mig an en helt otämjd trädgård!!! ;) Hihi...

  Vilka underbart fina bilder på er vackra dotter!
  Drickyoghurt är något jag måste prova på min lilla. Hon äter såååå dåligt. Speciellt frukost och kvällsmat... Kanske drickyoghurt kan vara nåt....

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 7. Det växer verkligen så det knaaaaaakar hos er, nästan så att växtkraften känns genom skärmen;-)
  Gillar verkligen ert välordnade land, vill ha något likande, men jag mäktar nog inte med så mycket;-)
  Ha de fint!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. hej, kikar in av en slump och lämnar ett avtryck, ska kika vidare nu...ha en bra vecka/Helena

  SvaraRadera
 9. Hej Teres!
  Oj vad det växer hos dig, coolt att odla sin egen majs:)

  Kul att ni har en Diesel ni oxå, mysigt när de är kattungar även om de är väldigt busiga;)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 10. Så häftigt att odla majs...

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 11. Tack för tipset på majs! Jag skulle gärna odla dem, för de är så himla goda, men jag har inte rum för dem. Men utrymme för ett par hinkar, det har jag! :)

  /Kitty

  SvaraRadera