lördag 8 februari 2014

Helgblomster


Det är så härligt med nya och fräscha blommor till helgen. Denna tid är ju verkligen lökarnas tid tycker jag. Kungsängsliljan är ju en poppis här hemma, den är såååå fin. 
Sen en stor bukett liljor för nästan inga pengar alls kunde vi inte motstå. 
Annars är en bukett tulpaner vanligt fredagsgodis. En härlig färgklick på bordet. 

Har sett hur det har börjat ploppa upp i rabatter långt ner i Sverige och jag är helt ärligt så otroligt avis på er. Här täcker snön alla rabatter och det är nog en lång väg innan lökarna ploppar upp. Däremot hörde jag det där härliga fågelkvittret utanför fönstret när jag hängde tvätt häromdagen. Det gör en så glad. vi går helt klart mot rätta årstider nu. Tänk när man kan hänga tvätten ute och den torkar på en timme. DÅ älskar jag att tvätta. Frisk och fräsch tvätt. 

Sen har jag lite ågren över det njurformade landet i köksträdgården. Planterade det såååå fint och hade noga valt ut vilka växter jag skulle ha där. Vad vi inte visste då var att vår kattunge skulle slakta HELA landet. Han hängde verkligen i det höga gräset, hoppade högt och landade platt i smultron schersminen, alla grenar bröts. Pionen bet han av, och stamsyrenen hängde han lian i. Nu tror jag att pionen tar sig bra då den kommer år från år, stamsyrenen överlevde troligen men resten finns det inte mycket hopp om. Jag får ta mig en tur till Mobackes i vår och investera igen. Katten är kastrerad och jag vågar inte lova att det är en katt i slutet av sommaren OM han inte har växt upp och accepterat landet i MIN köksträdgård. 
HÄR finns bilder mm om vår köksträdgård 

Ååååå vad jag vill sitta och njuta i köksträdgården nu. Lite kläder på sig och nyplockade jordgubbar och kallt iste. Det är väl inte konstigt att man blir tokig av längtan när man kikar på sommarbilderna. Men först tar vi en helg med regn och snö verkar det som


7 kommentarer:

 1. Åh, när man kan hänga ut tvätt då är inte våren långt borta, Längtar till dess :)

  SvaraRadera
 2. ja nu längtar man allt........
  fina bilder...
  å missa nu inte.

  SATURDAY SHOW OFF

  de e kul att vara med :)
  Välkommen
  Håkan

  SvaraRadera
 3. Någon längtar väääldigt mycket efter sommaren hör jag ;)
  Först tar vi vår tycker jag, det är så vackert när alla knoppar brister och fåglarna kvittrar!
  Ljusare har det blivit redan iallafall, så välkommet och härligt =))

  Men du, pyssen.. ajajaj, lilla rackare som fördärvade så i vackra rabatten :( De har ju en förmåga att hitta på lite bus de där lurviga sakerna, men goa är de ändå ;)

  Måste sticka och köpa lite lökar, så fint.

  Ha en go kväll nu härliga preggokvinna!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 4. Jag längtar också otroligt eftersommaren och när jag läser din blogg blir det inte mindre.
  Ha en fin söndag
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Vilka fina blommor!
  Må så gott! Kram Evelina

  SvaraRadera
 6. Jisses, vilket busmonster… Och visst är det vackert och vårigt med lökar!!!

  Kram kram
  Petronella

  SvaraRadera
 7. Hej Teres!
  Det var en busig liten kattkille ni har där;) Vår hane Diesel ska till veterinären och kastreras på torsdag..hög tid, han är mer än könsmogen känns det som;)

  Kungsängslijor är så fina, mina favoriter. Har satt några ute i rabatten, får se om de kommer upp nu i vår. Här är all snö borta, såg att det redan är knoppar på min klätterhortensia:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera