söndag 25 juli 2010

Nittsjö keramik

Tredje stoppet i Dalarna blev på Nittsjö keramik. Det ligger en liten bit bortanför Rättvik mot Mora hållet.Tänk om man kunde dreja och göra lite fina saker till sig själv. Här sitter det elever på sommaren som man få gå och kika på när de arbetar


En ny serie som kommit in. Finns i vitt och grönt


Muggarna var stora och otroligt fina. Jag skulle gärna byta ut mina kaffekoppar mot dessa. Fanns även tallrikar, skålar, fat, kannor mm


Dessa underbara skålar hade en elev gjort och var till försäljning


För mig blev det några tomtar som jag ska ge bort i present.

Vi brukar besöka Nittsjö keramik varje år och köpa tomtar. En ny tomte släpper de för varje år och 2010 tomte var med en huggkubb och yxa. Priset på tomtarna är ungeför hälften så mycket som om man skulle köpa dem i butik här hemma. Nittsjö tomtar är nästan de enda jag tar fram på julen här hemma. Det finns även fyndhörnor med 2:a sortering.

8 kommentarer:

 1. Så mycket fint! Några Nittjötomtar har jag också, brukar få en av svärmor varje år. Jag lägger till dig i blogglistan, hoppas det är okey! Ha det bra!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 2. Så fint porslin! Såg att du varit och besökt min svägerska, Ylva! Visst gör hon mycket fint!!! Jag älskar allt hon gör:)

  Ha en fin söndag/Helena

  (snart får vi elda)

  SvaraRadera
 3. Hej! Första gången jag kikar in till din fina blogg och vilken vacker titel du har! Jag gillar också keramik alltid så fint! Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du besökt Nittsjö keramik. Vi har tidigare bott i Leksand på somrarna och då var vi dit lite nu och då. Jag brukar numera beställa lite från med på Formex men deras keramik är tyvärr lite skör och vi är lite slarviga här i familjen.
  Jag brukar förresten sätta i konstgjorda orkidéblommor och vattna någon gång ibland och då brukar mina blomma om men de blir aldrig lite fina som innan.
  Ha en fin vecka!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 5. Där har du ju de perfekta gåvorna till högsta hönsen i Santa Cruz ;).....
  SNYGGA träskor förresten!!!!!!!!

  SvaraRadera
 6. Känns som det är dags att besöka Dalarna !! Såna intressanta "stopp" du gjort.Det finns så många härliga, roliga platser att besöka i vårt avlånga land, bara att tacka för alla tips..!Skulle också gärna byta ut mina kaffekoppar mot dom på bilden...
  Kul att du vill vara med i vår tävling!!Bara några dagar kvar nu, så vi önskar väl Lycka Till !!
  Ha en bra kväll!! Kerstin

  SvaraRadera
 7. Skulle så gärna åka dit och bara vandra runt och se hur allt det man tycker om blir till. Har verkligen blivit kär i keramik =)
  Ja jag valde mellan att måla stolen svart eller just vit. Vit blev det med svart dyna, allt för att bryta av och skapa kontrast. Sen tycker jag att det vita blir tydligare om något litet i närheten är just svart =)
  Jag röstar för att du ska måla dina stolar =)!!!
  Kram Fia

  SvaraRadera
 8. Åh jag kan inte se mig mätt på keramik!!! Det är något visst med det =)
  Ha en fin kväll!!
  Kram Fia

  SvaraRadera