tisdag 23 augusti 2011

Matig butterkaka


Tjingeling!

Idag tänker jag bjuda er på ett fantastiskt gott bröd som jag premiärbakade till middagen, matig butterkaka. Det är något som jag halvt som halvt knåpat ihop själv.

Passar perfekt till buffén, lunchen, picknicken eller som tilltugg på kvällen. Mmmm!


Saftig och läcker!


Matig butterkaka
1 kaka

½ pkt jäst
25g margarin
2,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 tsk socker
7 dl vetemjöl

Smält margarinet och häll i vatten, värm till 37 grader. Rör ut jästen med degspadet och tillsätt resten. Knåda och jäs övertäckt 40 minuter.
Kavla ut degen till en rektangel 30 x 40 cm.

1 pkt bacon
1 kruka basilika
10 skivor pepparsalami
3 dl riven ost
1 pkt fetaost

Strö först över 1/3 av den rivna osten. Hacka basilikan och strö på, sedan hackad salami, fetaost och bacon. Avsluta med resten av den rivna osten.
Rulla ihop från båda långsidorna så att de möts i mitten.


Dela degen i 8 lika stora bitar.
Smöra en form med löstagbara kanter och lägg 6 bitar runt om kanten och de andra 2 i mitten (med fyllningen uppåt).
Jäs ytterligare 25 minuter under duk
Grädda i nedersta delen av ugnen i 200 grader 25 minuter. Höj ugnen till 220 grader och fortsätt grädda i ytterligare 5 minuter.


Ikväll har jag tagit en paus från Herr Pensel och Fru Roller. Det är så tråkigt att måla panel, det känns som att det aldrig ska ta slut. Tur att man vet att resultatet blir så bra annars hade jag gett upp för länge sen.
Klinkers till hallen är beställt och mattan till båda små sovrummen uppe. Vi ska försöka komma iväg och köpa panelskivor till helgen också, men nu blir det färdigmålade skivor. Det tråkiga är att de inte är kritvita, men det får gå uppe i rummen.





11 kommentarer:

  1. Mums så gott de där såg ut då! Gudars vad du är påhittig :)

    Ja inte är de kul o måla nå längre tid inte.

    Kram CAmilla

    SvaraRadera
  2. Mums det såg ju jättegott ut ;)) Det ska jag absolut testa!!
    Kram susanne

    SvaraRadera
  3. Jösses nu dreglar jag igen;) Det där måste jag ju testa, tack ännu en gång för receptet:)

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  4. Ser supersmarrigt ut!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  5. Så god den ser ut, tack för receptet skall testa detta...

    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  6. Mmm vad läckert och gott det ser ut. Mums, nu blev jag hungrig :)
    Hoppas allt är bra. Kram Josefin

    SvaraRadera
  7. Men så gott det låter!

    Jag som är så urdåligt på att kaga mat, skulle så gärna vilja prova detta....

    Ha en fin dag

    SvaraRadera
  8. Mmm...å gott det ser ut. :)
    Kul med nya recept!

    Ha en fin dag!

    Kram Verra

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Jag hittade din blogg på en annans sida, fastnade här
    medsamma :)
    Dina bilder och recept är ljuvliga. Och så tycker jag om
    din stil på inredning ;)

    Jag bor också i Hälsingland :)
    Har en blogg, men den ligger nere på is just nu, inspirationsbrist.

    Ser fram emot ditt nästa inlägg! Ha en fin torsdagkväll!

    Mvh Helena

    SvaraRadera
  10. nice post dear blogger

    SvaraRadera