fredag 18 maj 2012

Rosa tonerÄntligen helg!!!

Idag blev det en tur till en lokal blomsterodlare. Det är så härligt när de inte tränger ihop blommorna så mycket, utan inreder med dem istället och plockar fram eftersom de säljs. 

Med med hem fick jag denna ljuvliga pellis

Prins Nicolai

Prins Nicolai är en Mårbacka pelargon och döpt efter Danska prins Joachims och prinsessan Alexandras äldsta son Nicolai. Den har halvdubbla blommor i ljusrosa, nästintill vit. Sen fick två ljusrosa Rosenskära "Cosmos" följa med också. Detta är en blomma jag inte kan motstå. Jag har ju satt många frön av denna härlighet även i år, två olika sorter faktiskt.  Cosmos är det latinska namnet och betyder prydnad, vilket syftar på skönheten. Det är en tacksam blomma som blommar hela sommaren om den får stå varmt och soligt, gärna relativt vinskyddat. Olika sorter blir olika höga, 40 - 100cm och de blommar långt in på hösten tills kylan kommer. 
Jag tycker faktiskt att den påminner väldigt mycket om dillpionen. 


Nu blir det soffmys efter flera timmars målande idag. Vi håller på att måla insidan av altanen, från rött till vitt och behöver jag säga att det krävs flera strykningar.... imorgon blir det fjärde och förhoppningsvis den sista. 
Eftersom sommarvärmen ska komma i helgen så vill vi ha ordning på altanen. 


6 kommentarer:

 1. Teres, som nybliven pelargonfan är din Nicolai en sort jag måste försöka få tag i. Så fin!

  Rosenskäran upptäckte jag förra året, tror jag köper ett fint exemplar på Zetas när vi flyttat in i radhuset!

  Ha en fin målarhelg!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Hej vännen! Jaa denna rosenskäran hade jag i fjol,ska köpa i år igen! Har den ju som header på min blogg! Underbar pelargon du harköpt! Ha en goer dag idag ♥ Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vilken fin färg på pelargonen! Kan jag möjligtvis ha sått rosenskära för många, många år sen? Känns bekant... jättefin är den i vilket fall!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Härligt med rosa! Måste bege mig till en blomsterhandel och inhandla lite nytt jag med, krukorna gråter hemma ;)
  /Catta

  SvaraRadera
 5. Jätte fin pelargon.
  'Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Härligt att köpa blommor och få sommar känsla hemma! Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera