fredag 25 maj 2012

Smaksättning & Dofter


Äntligen Fredag!

Färska kryddor är något som alltid finns här hemma. Det går inte att jämföra den goda smaken av färska kryddor mot torkade. 
Vi har ett kryddland i köksträdgården men det fick bli några på altanen med i år. 

Vad sägs om Koriander - Rosmarin - Timjan


eller Basilika - Mynta - Citronmeliss


Basilika är nog den som går mest, sen kommer timjan och rosmarin. Citronmelissen garnerar jag mest med och myntan serveras i en kanna vatten eller drinken. 
Jag har precis fått slut på den frysta basilikan som jag frös in förra sommaren, den använder jag till focaccian. Ska försöka få lika stor mängd även i år så frysen fylls, billigare än att köpa små krukor vintertid. 

Ett tips är att lägga några kvistar timjan eller rosmarin på grillkolen när köttet läggs på så doftar det underbart samt att köttet tar smak av det. 


3 kommentarer:

  1. Ha en fin pingsthelg.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Mmmm för färska kryddor här ska det köpas in ett gäng med;)

    Önskar en härlig pingsthelg
    KRam

    SvaraRadera
  3. Så härlig plantering och fin låda.

    SvaraRadera