söndag 24 juni 2012

Melon Pavlova med en massa bär



Här kommer det utlovade receptet på den helt otroligt goda Pavlovan som vi hade på midsommaraftonen. Det är så lätt att göra maräng och den sköter sig själv och klarar sig länge, så länge man inte fyller den. 


Melon Pavlova med en massa bär








 4 äggvitor
0,5krm salt
Vispa kraftigt till hård skum, tar ca 1 minut på full effekt med KA. 

2,5dl socker
Tillsätt sockret under vispningen

1msk maizena
2tsk vaniljsocker
1tsk vitvinsvinäger
några droppar melon essens
Sänk hastigheten och blanda i resten. 
Rita en cirkel ca 20cm diameter och bred ut marängen. Gör en grop i mitten och vallar på sidorna. 
Ha ugnen på 225 grader och stoppa in plåten längst ner i ugnen och sänk genast till 125 grader. 
Grädda 1,5 timmar och stäng sedan av värmen och låt stå kvar tills ugnen svalnat. 

Fyll sedan med 5dl vispad grädde och valfria bär.
I denna Pavlova hade jag
Banan
jordgubbar
blåbär
björnbär

Det är även gott att ha lite riven choklad på bären eller ringla chokladsås över. 
Perfekt för GLUTENFRITT eller LAKTOSFRITT (bara att byta ut grädden till laktosfri)












8 kommentarer:

  1. Ser otroligt god den ser ut.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Oh my god, det var mig en smarrig tårta!! Skriver ner recpetet så hoppas jag att jag får tummen ur och provar att göra den också :)
    Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Åh så smarrig!!! Kanske man ska baka till sin födelsedag??
    Hoppas du haft en skön helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Wow pavlovan ser verkligen supergod ut med alla smaskiga bär. Har aldrig provat att göra denna efterrätt, men jag måste nog snart...får nog försöka hålla mig till helgen i alla fall efter midsommarhelgens alla godsaker ;)

    Tack för de fina orden om mina midsommarbilder :)

    Kram Caroline

    SvaraRadera
  5. Men oj så fin och god den ser ut! Tack för receptet!
    Kram och ha en fin dag!

    SvaraRadera
  6. Mmmmm så god den ser ut!!! Måste spara receptet, tack för att du delar med dig.

    Kram, Jenny

    SvaraRadera
  7. Mmmmm det vattnas i munnen när jag ser dina härliga tårtbilder. Tack för receptet. Visste inte att den kallades så.
    Kika gärna på min utlottning. Ha en skön dag.
    Kram Lena

    SvaraRadera
  8. Var får man tag på dessa essenser som du har i marängen?? Melonessens, köper du det på nätet? För på typ maxi finns det inte här...

    SvaraRadera