fredag 7 januari 2011

Män är på Mars, kvinnor på Åhléns


Ännu har vi kommit fram till Fredag igen!

Jag har haft två väldigt konstiga och trötta dygn nu. Sov inte förra natten och sov som en klubbad säl inatt. Skulle skjutsa maken till jobbet imorse och minns inte att jag har gjort det. Ringer pappa och frågar om han kan skjutsa ner mig till bilen på makens jobb och ringer vidare till maken och säger att jag kommer och hämtar bilen då jag behöver den. Vad får jag till svar...
- Men hjärtat, bilen står i garaget. Du skjutsade ju mig imorse.
- Va!!!
- *Asgarv*

Inte blev det bättre när våran nya TV kom hem idag. Den är ju STOR!! Nog för att jag visste att den var stor som maken hade köpt men denna vill inte jag ha i vårt vardagsrum. Hmm, undrar hur min dag kommer att fortsätta.Hittade en underbar krönika idag som jag måste dela med mig av. Känner ni igen er?

"Vi ses på Pub" säger hon och försvinner i vimlet innan jag hinner fråga vilken pub hon menar. Julshopping på stan och jag inser att likheten mellan könen är vår tids mest omhuldade - och felaktiga - myt.
Skicka ut en man för att handla julklappar åt barnen och han kommer hem med en burk skidvalla åt sig själv. Skicka ut en kvinna att köpa en burk skidvalla och hon kommer hem med halva NK.

Vi kan numer dela en whiskyflaska, till och med kolla en VM-final i hockey tillsammans, men när det kommer till shopping så öppnar sig en könsklyfta djup som Grand Canyon någonstans i trakterna av Åhléns parkering.
Ge mig en rabattkupong på revbensspjäll och jag fastnar redan i svängdörren och slungas tillbaka ut på trottoaren, där jag raskt måste uppsöka närmaste krog för att lugna nerverna.
Men ge det istället till en valfri kvinna och hon erövrar världen.
Är inte detta märkligt? Att samma person som kan gå vilse på en campingplats i Nässjö förvandlas till en tvåbent stövare så fort det luktar utförsäljning på H&M.
Att hon som redan efter 20 meter i motionsspåret drabbas av akut benhinneinflammation, nu glatt plöjer som en snöplog i timmar genom hyllorna med paket över hela kroppen och av bara farten får med sig ett dockskåp hem till yngsta dottern.
Att hon som är så dålig på logiskt tänkande, så elegant klarar att planera sina inköp så hon både hinner kissa och dricka latte med väninnan.
Just det. När såg ni två karlar shoppa tillsammans senast? Nej, vi är patetiska vingelpellar som irrar planlöst genom livets provhytter. Har ingen strategi alls. Saknar fullkomligt den psykiska styrkan, taktiska blicken och split vision som krävs för att göra shoppandet till en konstart.

Och så har det kanske alltid varit. Gick grottmannen ut för att stena en mammut så kom han också hem med en mammut - inte med en murkla, lite citrongräs och en självdöd ekorre som vissa andra.
Konsumtionssamhället är skapat av kvinnan, det är min starka övertygelse. Jag känner inte en man som har 60 par skor eller ens tre par jeans. Går jag in i min garderob och ropar, så hörs bara ekot av ett antal ångestladdade eftermiddagar på stan.
Jag tänker nu föreslå julhandel som en gren i nästa vinter -OS. Kvinnor av alla nationaliteter släpps lösa vid en varuhusentré - Klara - färdiga - Köp! - och återvänder en halvtimme senare med en garderob värdig Imelda Marcos.

"Och där kommer fru Gustafsson ut ur skohyllan och klockan går mot 28.20 och jag tror vi har en ny vinnare.... NEEEEJ!!! Där snubblar hon på en nappa handske och brakar rakt i bland ansiktskrämerna!"

Utanför står vi karlar och undrar vart vårt kreditkort tog vägen.Kram på er!

12 kommentarer:

 1. Du får väl visa den där TV'n sedan så vi får se var den hamnade. I garaget kanske.;-) Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Ha ha ha, superhärlig krönika! Förstår dilemmat med tv:n, nu gäller det att vara kreativ :))

  Hoppas du får en fin kväll!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vilken fin blogg du har och ett roligt inlägg som många av oss säkert känner igen oss i, både i att glömma saker och att män o kvinnor tänker olika många gånger!
  Såg ditt inlägg ang färg att måla möbler med, jag har använt mig av Flügger High finish 20, en råvit färg som täcker bra och som har lite grått i sig istället för gult, superfin!
  Trevlig helg, kram Maria

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Ett tag sen jag hälsade på. Har missat massor överallt då det varit mycket i jul. Tråkigt med din morbror....
  Ser även att ni ska adoptera, hoppas det blir ett bra 2011 och ni får mycket att se fram emot. Själv har våra 2 äldsta grabbar hunnit bli 18 och 12 som vi adopterat från Colombia. Tvillingarna som vi sen fått (biologiska) ska fylla 7 år. Vi väntade i 3 år på varje barn. En jobbig väntan med massor av pappersjobb. Trodde vi skulle bli utan barn från början och vi är så tacksamma för att de 4 underbara som vi nu har.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 5. Vi har med stor tv och jag har överlevt *fniss*
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. En sån härlig krönika!Har redan skrivit ut den för vidare befordran till ett par vi semestrar med en gång per år.Förslagsvis i Italien.Väninnan och jag strosar runt i små mysiga butiker medan våra karlar njuter i skuggan på en stenbänk med varsin kall öl. Båda delarna är ju livskvalite´eller hur?? och så väldigt lika är vi nog inte....
  Hoppas du får en skön helg (Med riktigt bra TV-program)!!
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 7. Härlig krönika.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Det ligger nog mycket i det där.. ;-)

  kram Mia

  SvaraRadera
 9. Önskar dig ett härligt 2011.
  Mysig blogg du har!!
  Kramis fr Norrland

  SvaraRadera
 10. Det är saker som jag velat ha länge men när de väl kommer hem undrar jag varför?
  HIMLA kuddarna älskar jag men de gör sig inte hemma hos oss =(( Jag rensar som tusan!! =)
  Hoppas sakerna kan glädja någon annan =)
  Kram Fia

  SvaraRadera
 11. Hej Teres!
  Hoppas du hittar en bra polast för den stoora tv:n;)..själv skulle jag vilja ha ett fint tv-skåp som man kan stänga dörrarna på när man inte tittar på tv:)

  Hihi, du kanske fortfarande sov när du körde din man till jobbet?? :)

  Bra krönika, ligger lite i det där..

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 12. Åh det låter som mig skulle också glömt det ;o)
  Hoppas du fick till det med TVn också
  Ha en fin dag!
  Kram/Lena

  SvaraRadera