tisdag 12 juli 2011

Fyra sorters bakverk

Hej!

Ja, han är helt underbart söt vår lilla nykomling i familjen. Jag hade helt glömt bort hur det var med en kattunge i huset. De är ju verkligen överallt och hittar på de mest konstiga bus. Men mest av allt är de helt bedårande söta och 100% sällskap.

Idag skulle det bli regn här, men nu är det eftermiddag och inte en droppe har kommit. Solen har skinit och jättevarmt. Men jag hörde nyss att ett jätte åskväder var på ingång. Hoppas det inte kommer så nära bara, gillar inte åska.

Bakning stod det på schemat idag och så fick det bli. Frysen gapar tomt nu igen och det var dags att fylla på. Fick börja med att åka och handla lite och folk i kassan funderar väl när man handlar så mycket onyttigheter som ska vara i kakorna.

Det blev Choklad biskvier


Denna gång provade jag ett helt nytt recept för mig, det är ju skojigt att variera. Dessa hittade jag här..
Helt klart godkända, jag använde även Marabous mörka choklad till toppingen.
De som jag vanligtvis brukar baka innehåller min egen smörkräm.




Sen blev det Centergömmor. De smakar lite som chokladdrömmar men med en seg kola inuti (center godis) som verkligen är pricken över i. Goda och enkla att göra.




De två sista kakorna är Smulgubbsgrottor & Godisgrottor. Den nykokta smulgubbssylten med vanilj fick premiärdyka ner i grottorna. I den andra grottan köper jag chokladpraliner i lösviktsgodiset, inte de med nougatfyllning utan de med kolafyllning. Godisgrottorna får lite större aluminiumformar och de andra lite mindre pappersformar.


Då har vi fikabröd igen. Nu behövs det en bullsats nåt tag framöver sen så har äldsta brorsbarnet beställt mina kladdkakemuffins special till sitt kalas om någon vecka. Ska väl hinna med det också, enligt vädergudarna så ska hela Juli bestå av regn, regn och regn. Augusti kommer däremot bli solig och fin. Blir vi förvånade?


Kan förresten tipsa om att Åhlens har REA nu och en massa bak och pysselsaker fick följa med mig hem i form av kakformar, bullformar, snören och fina kartonger till ge-bort-present. Jag gillar verkligen Åhlens baksortiment.

 

10 kommentarer:

  1. Tjenamors!

    Jaha, du har haft date med din kitchen aid, jag är inte avundsjuk ;-)
    Skulle gärna vilja ha receptet på den där centerdrömmen, det vattnades direkt i munnen kan jag meddela.
    Vi har ju också fått tillökning, visste du det. Nu bor den en liten kaningosse hos oss och jag är överlycklig, och barnen också såklart men det är min lilla bebis.

    Sköt om dig.

    Kram Helena "hemma på din gata i stan"

    SvaraRadera
  2. mmm vilka godsaker du bakat. verkar gott.
    säkert kul med en liten filur i huset. ha de så bra.
    ~marita~

    SvaraRadera
  3. Wow vilka bakverk....centergömmorna blev jag jättesugen på. Så mysigt med en kattunge, själv har jag en stor, som tror och beter sig som en kattunge;) Kram Johanna

    SvaraRadera
  4. Så gott du har bakat.
    kram'Hanna

    SvaraRadera
  5. Så mycket gott du har bakat, det är nog dax att fylla vår frys också...
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Mums så mycket gott du kom på att baka...ska testa dina centerdrömmar ;))
    kram susanne

    SvaraRadera
  7. Oj, så mycket gott du har bakat! Det var en del nya kaksorter för mig, men de ser jätteläckra ut!

    Jag gissade att det var en raskatt i er kattunge. Ansiktet har utmärkande drag av perser. Så söt!!

    Regn vill vi inte ha, men sol i augusti är helt ok! Jag börjar semestern nästa vecka... ;-)

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  8. Oh my!!!

    Så mycket gott du bakat! Jag blev så kaksugen att jag nästan måste gå och handla något gott till eftermidagsfikat på jobbet!

    Jag tror dig absolut om att vara duktig i köket, men så läste jag att du hade en Kitchen Aid. Och självklart blir allt lite bättre om man har hjälp av en sån snygging (jobbar på mina inköpsargument till sambon)!!

    Jag hoppas också att jag hinner med allt jag vill i sommar. Utövar min digra todolista så skall jag även försöka träna minst 5 ggr i veckan.

    Det blir en tuff semester!

    Många kramar, Karin

    SvaraRadera
  9. Jag skulle också gärna vilja ha receptet på Centerdrömmarna.
    Såg riktigt mumsiga ut!
    //Cina

    SvaraRadera
  10. Centergömmorna ser riktigt goda ut! Blir att göra några i kväll, har bett sambon köpa center på vägen hem från jobbet.

    Ha en mysig kväll!

    Kram Cecilia

    SvaraRadera