måndag 27 februari 2012

Krispiga lökar

Jag gillar utslagna och stökiga tulpaner men jag gillar också knoppiga och lugna.
Vill man ha utslagna och stökiga är det inga problem, ge dem värme och mycket vatten så slår de ut direkt.
Vill man ha knoppiga och lugna tulpaner så ta med hela löken och sätt ner i sand eller grus med ytterst lite vatten till rötterna. Då står de hur länge som helst och vackert är det.

På trädgården här har de självplock och det är helt ok att ta med löken också. Det blev ett gäng i helgen för mig igen. Är det vårkänslor så är det.


Jag placerade ut dem lite överallt här hemma och kunde då också ta lite olika sorter. Denna papegoj tulpan är så vacker och det roliga är att det är massor med knoppar på en enda lök. Alla knopparna slår ut också, perfekt.
Denna skönhet kunde jag inte motstå. Så ljuvliga i färgen och häftiga inuti.


Vårkänslorna sprudlar för fullt här hemma och jag vill bara ta in alla våriga pasteller. Men jag ska hejda mig och inte tjuvstarta i år. Funderar på vad det blir för färger här hemma i vår och sommar. Det lutar åt ljusrosa & vitt inne och ljusblått & vitt på altanen. Har köpt lite nya kuddfodral som ska få göra premiär i soffan då.

Dessa vårkänslor gör också att jag köpte en trädgårdstidning idag. Nu ska jag verkligen gotta mig med den och kanske hitta fler ideér till trädgården i sommar. Har planterat lite pelargon sticklingar också och i sommar kommer det att blomma massor med vita och ljusrosa Mårbacka pellisar här. Härligt!


5 kommentarer:

 1. Vackert och vårigt.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Härliga tulpaner och vad kul att få gå runt och plocka sin egen favorit med lök och allt.
  Ha de gott, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 3. Visst är det vackert med bedagade tulpaner:)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. SÅ himla bra att man får dem att stå längre med lökarna kvar - det är ju självklart, fast jag har inte tänkt på det innan. Jag gillar dem bäst när de är små och knoppiga :)

  Jag hoppas att din tisdag är härlig!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 5. God Morgon!
  Underbart med tulpaner♥
  Hoppas att din dag blir underbar..
  kram Gabriella

  SvaraRadera