onsdag 15 februari 2012

Kyckling i Coca colasås

Hej mina vänner och alla som jag känner!
Många av er är kanske är som mig och planerar sina middagar. OK, det var väl kanske att ta i lite men jag försöker iaf. För det första är det lättare att storhandla då och för det andra behöver man inte kila in på affären stup i kvarten för att något alltid fattas när man kommer på en maträtt.

Ett recept som jag vill bjuda på är en jättegod och annorlunda kycklingrätt


Kyckling i Coca colasås
4 pers

4 stora kycklingfileér
1½ dl coca cola
3 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
2-3 msk hackad färsk timjan
2 msk soya
2 tsk råsocker
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 stor burk hela champinjoner
grovmalen svartpeppar

Riv vitlöksklyftorna fint (det blir mer smak att riva än att pressa dem) och blanda allt utom kycklingen och champinjonerna.
Lägg kycklingen i en form och häll blandningen över.
In i ugnen på 225 grader i 15 minuter. Ta sen ut formen och picka ner champinjonerna. Tillbaka in i ugnen ytterligare 15 minuter eller tills kycklingen är klar.

Jag serverade sist med färsk pasta!



Jag använder nästan alltid färska kryddor i min matlagning, det är så mycket godare än torkade. Köp stora kryddor på trädgården istället för de små i mataffären, de håller mycket längre och kan sen planteras ut lättare på sommaren.



 

7 kommentarer:

  1. Hej
    Det ska jag testa här till mina kycklingälskande söner ;))
    Hoppas ni har det bra med lilla prinsessan!
    kram susanne

    SvaraRadera
  2. Åhhh det låter ju helt ljuvligt. :)Detta måste testas.
    Brukar göra Pernillas kyckling i julmustsås runt juletid, och den är oxå supergod. Har varit nyfiken på det där med Coca cola oxå. Så tack för receptet! :)

    Kram Verra

    SvaraRadera
  3. Oj, det var verkligen annorlunda (för mig i alla fall). Får se om jag prövar det... Min dotter är vegetarian och måste nog testa själv först, innan jag bjuder vänner!
    Så fiiin lilla Tyra är!
    Sissi

    SvaraRadera
  4. Det lät spännande, måste testa detta.

    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  5. Det lät spännande, roligt att testa nya smaker! :)

    Kram Jenny

    SvaraRadera