måndag 10 september 2012

In i värmen igen
När det börjar närma sig minusgrader på nätterna så är det dags för mina Mårbacka pelargoner att flytta in igen. I år har jag även bestämt att jag inte ska låta dem somna och vila över vintern, jag ska ge dem näring och se hur länge de blommar. Tänk att få ha dessa skönheter blommader några månader till .  Prins Nicolai

I just den här lådan har jag sticklingarna jag tog i våras, helt otroligt hur mycket de växer med vatten, sol och näring. Jag satte sex små sticklingar i lådan och så här efteråt hade det nog räckt med fyra. Det är Mårbacka i tre olika nyanser rosa. 
Jag hoppas verkligen att hösten och vintern bjuder på massor av sol nu så att de vill blomma och inte ge bruna blad. Allt beror på vädret så vi får se hur det blir
7 kommentarer:

 1. Mårbacka är verkligen det finaste som finns!
  ha en skön kväll!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. JA, har man så fina pelargoner måste man såklart få dem att må fint inne också!

  För första gången ska jag övervintra mina, vi har ett förråd som jag tror är perfekt plats för dem. Jag har ingen plats för dem inne så detta blir nog bra.

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Tack för din kommentar inne hos mig! :)

  Oj vad starkt av dig att laga utan bedövning! Det hade jag nog aldrig klarat... Att ta bedövnings-sprutan är jobbigt och jag stressar alltid upp mig själv innan. Kan absolut inte titta på den för då säger kroppen ifrån! Men när jag fått bedövnings-salva kan jag blunda och försöka tänka på annat när jag vet att de sticker. Det spänner ju alltid lite när de sprutar in, men jag känner i alla fall inte nålen... :) Tycker det är väldigt obehagligt med de olika borrarna, och jag ligger alltid och spänner mig av rädsla för att det helt plötsligt ska göra ont, men oftast känns det ingenting! :) Hur känns det att laga utan bedövning? Ilar det inte i tanden?


  Såg att du skrivit att du kände obehag med bloggen! Vad tråkigt att det blivit så! :/ Jag kan tycka det är jobbigt att jag inte har en aning om vilka de flesta av mina läsare är... men jag har aldrig varit med om att de nekat till att läsa den! Hoppas det känns bättre nu och att du fortsätter skriva om det som känns bra för dig!

  Kramar Anna

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte samma sak häromdagen när jag stod och tittade på de tre jag har i köket så vi får väl se hur länge de lever ;) Förmodligen blir det nog ingen rolig historia jag har inte så gröna fingrar men skam den som ger sig!!!

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 5. vet du om man ska klippa ner och övervintra sticklingar? har två stycken som har två huvudstjälkar på mina, så de är inte så stora och frodiga.

  SvaraRadera
 6. Vilka fina pellisar du har!

  Mina Mårbackor som jag har inomhus får hänga med ett tag till, får ställa ner dem i källaren lagom till advent:)

  Ha en mysig kväll,

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 7. Jag vågar knappt säga vad jag har gjort med mina pellisar…
  ehhh, kapat dem, redan opus!! De var så långa och rangliga så jag tänkta, va fasen, bära eller brista, vi får se om de klarar sig till nästa år..
  Härligt att du kör på!! Gillar din blogg:))
  Kram Anna

  SvaraRadera