lördag 15 september 2012

Vitt och fluffigt som grädde

 Det hör inte till vanligheterna att jag köper höstblommor och piffar till ute. Det kan ju ha att göra med att jag inte gillar hösten men nu köpte jag växter som står sig hela vintern med så då kanske det var lite annorlunda. Toka här!

Men dessa ljuvliga prydnadskål älskar jag, de är som en stor, vit, fluffig gräddbakelse. Så det blev vit och silver i zinkbaljan på bordet utanför bron. Jag önskar att de fanns att köpa på våren med när sommarblommorna ska planteras. Tänk er dessa gräddbakelser tillsammans med Mårbacka pellisarna i blomlådorna.I bakgrunden har jag faktiskt lila ljung i blomlådan, anledningen är att de kommer att snöa över och de vita syns inte. Jag har gjort det misstaget ett år och därför fick det bli lila i år igen. 

Nu ska jag pilla lite mer på en STOR födelsedagspresent som jag hjälper Tyras mormor och morfar med. Jag har varit framme och ritat igen och morfar bygger..... ni får se när hon har öppnat den på födelsedagen. 
10 kommentarer:

 1. Vad fint det ser ut!!! Jag måste införskaffa lite höstblomster jag med till mina krukor!
  Ha en fortsatt trevlig kväll!! Kram!

  SvaraRadera
 2. Hahaha ja du är en toka du :) Man får ju gillar hösten med att man myser mera inne, har mera tända ljus, kanske en bra, nå varmt i muggen med en bra bok eller massa pysselprojekt framför tvn.

  Det blev ju jättefint i zinkbaljan.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Vackert... jag har också planterat ljung idag, vita såklart...!
  Fortsatt trevlig helg önskar jag dej!

  SvaraRadera
 4. Mycket elegant. Du har verkligen lyckats. Grattis

  SvaraRadera
 5. Fin fin prydnadskål! Först läste jag prydnad-skål och tittade efter vad för skål du planterat blommorna i!Sedan fattade jag... Nu blir man nyfiken på presenten! Visa!/Susanne

  SvaraRadera
 6. Hej igen! Jag har suttit och läst bloggar lite här och där under morgonen och sett att en del läsare kommenterar hur bloggaren skrivit eller inte särskrivit ord och varit språkpoliser. Jag vill särskilt påpeka att det inte var min mening med förra kommentaren utan att JAG läste fel och tyckte det blev rätt knasigt! Hoppas du inte tog illa upp!/ Susanne

  SvaraRadera
 7. Så höstigt och fint. Jag har också valt lila ljung, tycker det är så fint när den sticker upp under den första snön :)

  Ha en härlig söndag, spännande med paketet :)

  Kram Caroline

  SvaraRadera
 8. Å, visst är det vackert med vita blommor.

  Det börjar ju bli dags att byta ut pelargonerna nu. Igår införskaffade jag oxå lite höstblommor. Det fick bli vita minicyklamen och vit ljung, skulle ha tag i vit prydnadskål oxå, men de hade bara färgade där jag var, så jag får göra ett nytt försök till veckan och även passa på att plantera dem då.

  Kika gärna in hos mig och njut av den vita vackra rosen jag har på trädgårdsbordet, senare i veckan kommer även bilder på de nyplanterade.

  Ha en underbar söndag!!
  Kramar Ida

  SvaraRadera
 9. Har inte varit så mycket för 'kålen' utan brukar oftast bara köra med ljung. Men det ÄR så snyggt, så det blir nog att köpa sig lite kål minsann :)
  Superfint!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 10. Ha nu en fin kväll och en bra start på den nya veckan.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera