fredag 14 september 2012

Rosmarin

Fröken krydda, det måste vara jag det. I vårt kök finns det alltid färska kryddor och det är det bästa i maten. Det finns inget som går upp mot det, en enkel piff i matlagningen som ger en underbar smak. Har ni svårt att smaksätta, köp färska kryddor och hacka i. 

Just nu finns det massor med rosmarin här hemma. Nu var det så att trädgården här sålde ut dessa jättebilligt och då kan man inte motstå. Har ni svårt att hålla dem vid liv? Låt dem inte torka, ställ dem gärna i ett glas vatten och låt dem suga i sig hela glaset, då klarar de sig länge. På skafferiet står en rosmarin på stam. Det är även en väldigt fin växt att ha i fönstret med. Som blomkrukor kör jag just nu med vita korgar. Det är lite roligare att ha något annorlunda istället för de gamla vanliga krukorna.

Till er som undrade vart man kunde köpa La Mortuacienne lemonaden som jag visade i förra inlägget, då kan jag berätta att de finns i delikatessbutiker. Vissa caféer och inredningsbutiker har dem också, de finns även i mindre flaskor som man ibland kan köpa på café. De är idag ganska vanliga. 


Nu kör vi F R E D A G S M Y S 
med filt i soffan, tända ljus, päronmumma te, godis, film & maken förstås. Lilla tösen ska snart sova så gott uppe. 
5 kommentarer:

 1. Hej goa Teres!

  Jag gillar verkligen också färska kryddor, och har alltid sånna på köksbänken och sommarhalvåret även ute i kruka.

  Håller med om att de ganska lätt kan torka ut, så jag brukar "dränka" dem ett par gånger i veckan :)

  Hihi ja, man har ju olika smak som tur är ;) kaffe har jag liksom aldrig lärt mig att gilla, och chai te kan jag bara dricka från vår kapselmaskin. De man får ute på stan brukar vara så sötsliskiga.

  Kram och ha en fin helg!
  Mia

  SvaraRadera
 2. Hej ja visst är de gott med färska kryddor i maten. Men ujjjj va jag är kass på o ha de hemma. Kanske ska ta o bättra mig på det...
  Fint va de hos dig iaf.

  Mannen o dotterna duschar o sen när hon somnat blir de nog lite snask o lite datortid kanske :)

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Mina kryddor dör alltid. Ha en fortsatt bra kväll.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 4. Så härligt med färska kryddor, själv är jag väldigt dålig på att använda det. Det är fint att ha det på köksbänken, blir riktigt hemtrevligt :)

  Ha en härlig lördag :)

  Kram Caroline

  SvaraRadera
 5. Jag är så kass på att ha färska kryddor hemma. Jag vet inte riktigt hur mycket man ska ta, mer eller mindre än torra? Därför har jag inte det. Men det är så snyggt att ha det i köket och det luktar ju gott med.


  Kram Susanne

  SvaraRadera