måndag 18 februari 2013

Morötter, smulisar, lök & örterJa, jag fortsätter att drömma mig bort mot sommaren ja. 
Jag längtar efter att gräva ner fingrarna i jord och gallra morötter i köksträdgården. 
Jag älskar den delen i vår trädgård och där är det harmoniskt att vara. 

Väldigt lämpligt med en just sån här köksträdgård med, man behöver inte gräva sönder trädgården.  Ångrar man sig så plockar man bort den helt enkelt och sår gräset tillbaka under. 
Lätt och självklart ska ni prova om ni har en trädgård och är sugen. 
Steg för steg finns här hos mig hur vi gjorde
Kika här


Den här veckan ska jag så lite frön. Det kan vara svårt att hålla fingrarna från alla dessa frön som ligger och väntar men det är inte så bra att så för tidigt. 
Tålamod mina vänner

Mina Mårbackapellisar som har övervintrat ska få ny jord också, sen söderfönster så de växer till sig. 
Tänk när de blommar för fullt och de finns överallt här hemma. 
Jag var så nära att köpa en på trädgården sist MEN jag vet att de inte mår så bra hos mig redan. För lite sol för dem nu och jag vill ju ha dem i köket vilket är norrläge. 
Som sagt, tålamod...


6 kommentarer:

 1. Vem behöver trädgårdsböcker liksom? Kommer ha med mig datorn och din blogg när jag ska ut och påta till våren, perfekt =))

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Blev så glad nu när jag läste ditt inlägg! Har en bild i min inspirationsmapp som jag (tittade på)använde som inspiration när vi ordnade med vårt trädgårdsland förra våren, men jag visste inte var den kom ifrån, vem den tillhör... Men nu vet jag, det är ju din fina trädgård!!! :)

  Skulle vilja ställa tusen frågor till dig om vad du planterar i dina pallkragar och hur du får de att växa och bli så frodigt?! :) Hur du gör med jorden i kragarna varje är.... :)

  Kram Åse

  SvaraRadera
 3. Jag tänker på mina pallkragar som är under snön. Fixade platsen i somras och hann aldrig odla något så till våren så......
  Roligt att se hur er växte fram, det blev super.
  Ha en fin start på veckan
  Kram
  AC

  SvaraRadera
 4. Åh, nu fick jag syn på Tyras muminhus! Jag döööör, så himla myysigt! Ja, nu börjar man känna lite vårkli i fingrarna...

  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
 5. Kikar in, Vilken fin blogg du har!

  Ja jag längtar också efter att få så fröer i trädgårdslandet, det riktigt kliar i fingrarna nu!

  Kram Therese

  SvaraRadera
 6. Hej på dig! Vad roligt att hitta in till din fina blogg!

  Har kollat runt lite på dina "Köksträdgård" inlägg... Vilken vacker köksträdgård du byggt upp! Jag går själv i samma tankar (vill så gärna så alla frön jag inhandlat, men måste ännu vänta en månad). Vi byggde upp en ny köksträdgård i höstas, så detta blir mitt första odlingsår där! Och jag känner mig riktigt inspirerad och förväntansfull men tålamod är inte min starka sida...

  H. Kitty

  SvaraRadera