tisdag 26 februari 2013

Vårig HortensiaNär man går in i en affär och hittar en gigantisk hortensia för tre tjugor kan man inte låta bli att köpa. 
Nä, det går faktiskt inte. 
Tänk vad mycket en stor blomma på köksbordet kan göra för humöret. 
Jag önskar att jag kunde ha en fin duk på bordet som sprider lite färg men jag har allergi. Allergi vad gäller dukar, mattor och långgardiner. Undrar just om det finns botemedel mot det:)
Det är inte någon allvarlig åkomma iaf och det är ju tur. Jag står ut!
 Men något annat som jag verkar ha botat är min allergi mot blått. Det var faktiskt väldigt nära att jag skulle ta den blå hortensian faktiskt. Och jag har ju numera blå/vit randiga hissgardiner i köket. 
En förändring har skett och vem vet, snart kanske jag har dukar, mattor och långgardiner med. 

Idag väntar bokrea för mig och Tyra. Jag ska faktiskt köpa lite böcker till henne då hon verkligen har fått upp ögonen för böcker. Hon har tålamod att man läser ibland också. Hoppas jag hittar en bok till mig själv också som jag inte redan läst. 
Jag saknar faktiskt bokreorna som var förr i tiden. Då var det massor och det minskar bara mer och mer nu tyvärr. 10 kommentarer:

 1. Vilken fin hortensia! Gillar färgen.
  Håller med, bokrean är inte alls som förr. Knappt så jag reflekterar över den längre. Hoppas ni hittar något kul att läsa. :)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Hahahah ja du har lite ovanliga allergier :)
  Fast jag är allergisk mot guld o blått o de kommer inte in i detta hus.
  Mattor vid dörrarna har jag och sen två tabletter som dukar i köket. De får räcka här.

  Jättefina hortensia förstår att du slog till
  Kram cAmilla

  SvaraRadera
 3. Ja hortensior är verkligen fina!

  Här blir det också bokrea. Men jag håller med, det var bättre förr, tycker det blir mindre och mindre böcker för varje år..

  Kram Therese

  SvaraRadera
 4. Jag har inga problem med vare sig långgardiner (om de inte kombineras med gardinkappa också, då blir fööör mycket) eller mattor, men dukar tål inte jag heller! kan säkert vara fint på Nobelmiddag och sånt, men det har jag så sällan hemma hos mig ;-D

  SvaraRadera
 5. Oj det var ovanliga allergier...;) nån liten duk har jag på några ställen, men inte alls som man hade "förr". Mattor däremot gillar jag .
  Härlig hortensia, dom brukar vara lite svåra bara, men är det så billigt så får man ju nästan se dom som en bukett o de står ju inte heller i evighet.

  SvaraRadera
 6. Å ja dem är väl helt underbara dessa läckerbitar! :)

  Kram Bettan

  SvaraRadera
 7. Äntligen har jag svaret på att jag inte har gardiner, dukar eller mattor = )...Om du har något botemedel så hör av dig ; ). Vad mysigt med bokrea och läsa, det är så himla viktigt och ger supermysiga stunder tillsammans.

  Ha det bra!
  Kram L-L

  SvaraRadera
 8. hortensior är jättefina men mina har en tendens att dö...
  Skönt att mer än jag har allergi mot dukar...Blått var jag med allergisk mot innan men det gick över när jag förbjöd svart i min garderob. Efter ett tag var blått en ganska snygg färg. Inte favoriten på långa vägar ännu men helt ok.

  Ha en skön dag!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Haha vad skönt att de finns fler med dessa allergier:) mysig blogg du har Med vänlig hälsning, Annica

  SvaraRadera
 10. Underbar hortensia!!
  Ler lite igenkännande åt vissa av dina "allergier". Mattor är svårt för mig med. Men jag har funderat på mattor, ja funderat. Det ser ju väldigt hemtrevligt ut.. Jag ska nog fundera lite till;-)
  Men, långgardiner, menar du längder då eller? Det passar bäst här hemma hos oss nu när vi bytte fönster. Vill inte dölja de fina spröjsen. I en del fönster jag jag inte ens gardiner för jag är så förtjust i mina fönster:)
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera