söndag 24 oktober 2010

Tjuvstartat


Mörk morgon med ljusa glimtar

Jag kan inte sluta att älta det men det finns inget bättre än att kliva upp och tända en massa ljus när det är mörkt ute och smutta på en latte. Härligt!

Nu tänkte jag visa er vad jag gjorde mer igår. Jag tog in en minigran!!!
Eller nu ljuger jag.... det blev tre stycken!
Visste inte alls hur maken skulle reagera, han tycker att jag är lite jultokig FÖR tidig. Det håller jag med om men istället för att köpa blommor några få veckor kvar så tog jag in några granar.



Fint, men det blev juligt. Så löd den första kommentaren från maken...



En liten dekoration av ädelgran och en kokosnöt som ska ut till fåglarna idag.




Jag tog in en fågelbur och dekorerade den med. Den fick plats i köksfönstret så länge

*Viskar* Jag har en svag musikklang i bakgrunden. Det är min bästa julskiva, som passar redan nu tycker jag. Charlotte Perrelli - Rimfrostjul. Om ni inte har den så rekommenderar jag den verkligen.

Idag ska jag fortsätta att pyssla lite till fåglarna ute och visar er det imorgon. Jag tänkte även bjuda er på ett nytt recept som jag har provat då.

Hoppas ni kikar in även imorgon

Jag tror även att det är dags för en liten utlottning snart igen. Ni är så många som besöker mig (synd att det blev fel på min räknare så jag fick lägga in en ny så sent efter att jag börjat blogga) och vill visa min uppskattning. Jag kan avslöja att det har jultema denna gång. Men det blev väl ingen förvånad över...


17 kommentarer:

  1. Kul att det finns mer jultokiga än jag.
    Jag tror att jag ska ha 3 minigranar och en stor gran i år.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Hejsan
    Jag tycker det var jättefint med en liten gran, vi kan kalla den höst-gran..fniss. Jag ska också hämta en eller två idag, pyttesmå, det är så gulligt. Och vilken otroligt vacker spira du har, det var den finaste jag sett.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Har smugit in en liten gran jag osså och så fort snön försvinner ska jag ut och hämta ett par till och plocka mossa.....
    Ha en härlig dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  4. Hihi.. men jag funderar på om jag ska ta in en minigran också! Men jag tycker att jag har kommit på en riktigt förnuftig anledning till det. Förra julen blev jag nämligen lite fundersam på om jag blivit allergisk mot gran eftersom jag var så snuvig hela tiden.. så det vore ju bra att testa redan nu så man slapp bli sjuk i jul. Men kommer jag på att jag är allergisk så blir det ju också trist..

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Det kanske är bäst att passa på att plocka in nu för det låter ju som att snön är nära, det har inte kommit någon här ännu! Jag brukar också vara tidig men jag har redan haft jul i år. Den 11 september var det full jul här hemma, jag hade klätt granen, gjort juldukning, gjort julgodis, adventsljusstakar, hyacinter, massor av minigranar och allt annat som hör till. Då gjordes ett julreportage hos mig så i år väntar jag nog lugnt tills det blir 1;a advent fast jag är konstigt nog sugen på jul ändå!

    Kram Maria Tack för kommentaren hos mig!

    SvaraRadera
  6. Så fint! Ja, julen närmar sig nu. Som ovannämnd kan vi kanske kalla den för höstgran ☺ Tack för tipset om jukskiva! Ha det gott. Kram Lenita

    SvaraRadera
  7. Klart man kan ta in lite jul redan nu. Spännande med en tävling med jultema här hos dig, det ser jag framemot.
    Så fint det blev i fågelburen och med granen på skänken eller vad det är.
    Kramar:)

    SvaraRadera
  8. Meget smuk tyvstart du har lavet. Wonderful.
    Knus MARIANNE

    SvaraRadera
  9. Jag ser att flera bloggar smygstartat med advent. Det är ju så kort tid ändå så visst får man börja så smått:) Några små granar o lite mer är bara myyys:)
    Det var en vacker bur du dekorerat också.
    Ha det gott! Kram Cilla

    SvaraRadera
  10. Men man får tjuvstarta så det så....
    Spännande med en utlottning.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  11. En minigran skall få komma in här ed men jag väntar liiite till.. Får komma in vid första advent istället.. Men snyggt blev det :-)

    Kommer så klart att kika in igen..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  12. Så fint det blev! :)

    Kika in hos mig jag har en utlottning pågång..
    Må så gott, kram Evelina

    SvaraRadera
  13. Hej!
    Fina små granar du tagit in.Själv så tog jag ju in en utan barr för ett tag sen,men jag måste ju också plocka in smågranar,jultokig som jag också är.
    En julig utlottning,det låter ju frestande.
    Må så gott
    Kram Anette

    SvaraRadera
  14. Det är sååååå mysigt med minigranar! Det blir så stämningsfullt med dem. Vad fint du dekorerat ute med. Duktig du är på att göra kransar!

    Hoppas att du får en fin start på veckan!

    Kram

    SvaraRadera
  15. Åh, så mysigt med minigranar redan nu! Det ska jag också hämta in!!
    Jag har också börjat längta efter julen. Har börjat göra en julplaneringsbok, där jag antecknar allt jag kommer på som jag vill göra... Ofta glömmer jag bort idéer och kommer på dem EFTER jul!

    Ha en fin vecka!
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  16. Jo men nu får man...tjuvstarta julen alltså... bara 8 veckor kvar tull julaftorn. Hur skall man annars hinna njuta av julen om den startar 13 dec och slutar 25 dec?

    Nä jul från nu till januari är lagom :-)

    Kram Helena

    SvaraRadera
  17. Jösses vad tidigt med minigranar inomhus :-)

    SvaraRadera