måndag 29 augusti 2011

Oliver i köket


Hellojsan!


Det här med höstvägra började ju bra när jag insåg att jag var tvungen att flytta in mina olivträd. Jag blev väldigt rädd att jag skulle glömma bort att ta in dem försent och att de inte skulle överleva. Mina älskade olivträd är för värdefulla för att glömmas bort.

Nya krukor var jag tvungen att inhandla också. Det blev pilkorgar i en grå nyans. Utförsäljning på Granngården är toppen det. Nu gäller det bara att finna rätt boende för träden i vinter. Jag har ett ställe i tankarna och ska nog smöra mig in hos familjen som har ett perfekt rum med helt rätt temperatur för övervintring.




Ett gammalt fönster (de andra sitter på altanen), gammal bryggeriback med flaskor inropad på auktion.


Ikväll börjar Robinson igen och jag kommer att sitta klistrad framför TVn. Därefter blir det Hollywood fruarna, känns skönt att varva ner kvällen med några asgarv och pinsamheter. De är verkligen hur roliga och pinsamma som helst. Ska ni titta?

Tänk så många goa kommentarer jag får av er. Jag blir så glad. Flera nya följare har jag också, välkommen till mig. Nu passerar jag snart 70´000 besökare, herregud säger jag bara. Vad är det jag skriver eller visar som gör att ni lockas hit?


 

18 kommentarer:

  1. Jag hoppas också på att inte glömma bort att ta in olivträdet! Men var 17 ska man ställa det? Har tagit sig riktigt ordentligt senaste tiden sen det fick flytta med till landet och andas havsluft. Massor med oliver på också. Spännande att se om de blir färdiga.
    Barbro

    SvaraRadera
  2. Så fint du har det. Själv tittar jag alltid på Hollywod fruar. Tycker det är roligt att bara få titta och drömma sig bort en liten stund.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar korg du satt ditt olivträd i!!

    Hoppas att allt är bra med dig!

    Kram Annica - Vårt lilla bo

    SvaraRadera
  4. Hejsan!
    Vilket fint olivträd du har lyckats hålla vid liv, förstår att du är rädd om det.
    Har nyss tittat på halv åtta hos mig och nu blir det nog robinsson sän är det dags för sängen.
    Ha de gott, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  5. Så fint fönster o vilken fin tapet!
    Måste nog oxå kolla på Fruarna, så kul!

    Tycker du verkar vara en väldigt trevlig person o du skriver om mycket som intresserar mig, jag gillar att kika in helt enkelt...! =)

    Trevlig kväll!

    Kram Liza

    SvaraRadera
  6. Hej ja jag har också börjat fundera på att ta in mitt olivträd. I vintras hade jag det i vardagsrumsfönstret. Vi har rätt dragit där o de trivdes. Tappade visserligen lite blad men de har kommit nya i sommar.

    Jo jag kikar in för jag gillar variationen av inredning, bak, tips, shopping o personligt.
    Fortsätt så :)

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  7. Mina olivträd står ute ganska läng, lägger fiberväv över om det är någon kall natt... klarar sig bra.

    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  8. Hejsan!

    Jag ska snart med ta in mitt olivträd. Som sagt väldigt lätt att glömma annars.
    Klart vi vill titta in till dig, du skriver om så mycket varierat så alltid spännande att kika in!

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  9. Hej Teres!
    Jättefint olivträd, snygg korg du hittade till det:)

    Här kikade vi oxå på Robinson ikväll, blev fast direkt, får kika imorgon oxå!

    Grattis till alla besök på bloggen!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Har jag inte ens tänkt på, kanske är dags att ta in det nu ;)) Har du klippt din krona på trädet??? mitt spretar åt alla håll ;)
    kram susanne

    SvaraRadera
  11. Du dom där lyckas jag aldrig med:) Vad grönt och fint ditt är. Näe herregud denna Gunilla, man blir ju helnervös när man tittar och lyssnar på henne hihi. Stor kram A

    SvaraRadera
  12. Inte konstigt alls att du har många läsare!
    För det första skriver du bra och dina inlägg kan man ofta känna igen sej i, andra gånger får man sig en tankeställare, andra ren och skär inspiration!

    Tack för det Teres!

    Kramar

    SvaraRadera
  13. Hej gumman!
    Jahaada! Nog sitter jag fastklistrad framför fruarna allt ;) Bli lika irriterad som jag skrattar av deras pinsamheter :))
    Underbart med olivträd! Har inte vågat mig på ett än, men det kommer.....

    Sov gott!

    SvaraRadera
  14. Granngården är jag lite nyfiken på sedan en tid tillbaka. Ska nog ta mig dit inom kort tror jag bestämt.

    Olivträd har jag inget. Har fått för mig att de är svåra att sköta nämligen.

    Ha det fint

    SvaraRadera
  15. Jag har precis tagit in en del växter från balkongen, bland annat två citrusträd som buskat till sig rejält. Jag har ingen aning om var jag ska göra av dem nu, de brukar stå i ett vanligt fönster men nu får de inte plats på fönsterbrädan längre ... Man kanske måste bygga sig ett inglasat uterum eller något snart? ;)

    Ha det bra,
    Jenny

    SvaraRadera
  16. Hej..Vad kul att höra hur du gör med olivträden?
    jag köpte ett på Netto i maj,växt som tusan under sommarn men några oliver ser jag inte men...En bloggvän sa till mej när jag undrade förra veckan...Att låt den få en frostnatt,då klarar den vintern bättre..Något du hört? Ha det gott vännen Kram Gunilla

    SvaraRadera
  17. Väldigt vackert. Jag älskar olivträd.
    Kram Stina

    SvaraRadera
  18. Du får många läsare för att din blogg är så otroligt inspirerande :) jag har följt den i cirka ett halvår nu och man får alltid många ideér på vad man kan göra osv. Plus att du skriver så bra :)...

    Olivträd har jag funderat länge på att införskaffa. Dock är jag i full färd att lära mig sköta orkideér som är ett helt företag, så olivträd får jag satsa på till nästa sommar.
    Plus att vi är inne på 6:e året av renovering av huset så jag hoppas på att vi blir klara till nästa sommar så jag kan börja pyssla med trädgården osv istället.

    SvaraRadera