söndag 22 juli 2012

Tyras lekrum del 1

Då kommer äntligen bilderna från förvandlingen av Tyras lekrum. Det var ju så att jag var såååå nöjd med lekrummet men det visade sig att Tyra inte gillade att leka där så mycket, hon gick in, tömde ut alla lådor (hade en trofast förvaringsmöbel från Ikea) och sen var det inte roligt längre. Eftersom nästan alla leksaker låg i lådor så var det ganska kalt, tomt och kallt där inne. 

En helomvändning fick det bli och jag var lite rädd för hur det skulle bli....
....bort med backar, lådor, höjd och in med färg, saker och lågt. 
Resultatet blev verkligen färg och rörigt MEN Tyra älskar det och står ofta vid trappan och pekar upp, hon vill leka i sitt lekrum. Och hör och häpna, jag stormtrivs där inne med trots så mycket färg och så mycket saker framme. Jag tror att det beror på att ett barnrum ska se ut så, vad tror ni?

Vi rullar till höger så häng med...
 Bordet är ett lågt skinnbord från Indien, inropat på auktion för länge sen. Vaxduk  som matchar pallarna. "Längtan" tavla av Linda Netsman


Här ser ni den stora fågelholken på fönsterbrädan som jag gjorde. Rosa väska från Lipfish på dörrhandtaget. Molnlampa från Gunilla Axén. 


 Små fyrkantiga förvaringar Ikea, tavlorna SIA, tygtrummorna på tavellisten är Maileg,  Tallrikshylla som min pappa har gjort, djursamling från min barndom, Rysk docka med pennor från Ryssland, docka från Bolivia, rosa boa Panduro. Prickiga burkar samt ponnyträd är loppisfynd. Pappersrullar fårn DollarStore. Pom Poms har jag gjort själv och ljusslingan med risbollar från Jabadabado. Detta är istället för gardiner för att få in mer ljus sen eftersom Tyras mamma är lite allergisk mot gardiner;)


Det fattas fortfarande några saker. En rund matta vill jag ha men jag hittar ingen till rimligt pris som passar så jag letar vidare. Ny lampa i taket. Sen är det en kortsida kvar som jag inte har visat men där ska det in en efterlängtad bokhylla som jag har beställt men inte kommit än. Ett hörn med docksakerna samt så är det ett byggprojekt kvar som ska stå mot väggen till vänster om bordet där det är snedtak. Jag hoppas att detta projekt blir klart till hennes 2årsdag.  Mer om det dvs del 2 kommer när det är klart. 

Annars märker ni kanske att det är mycket färg och många saker som syns nu. Huvudsaken är att Tyra trivs och vill leka i sitt rum och nu har vi äntligen fått till det. Det mesta är i höjd så hon når dem och de står framme och inte en massa lådor. En stor rottingkorg finns med klossar mm, men den är öppen och lätt att plocka ur. 

Tyras favoriter är nog väskor och burkar, hon gillar att plocka i och ur och går gärna omkring med dem. Sen så går den rosa CD spelaren på bordet jämt när hon leker. Musik lite i bakgrunden är mysigt och det blir några danssteg ibland, mestadels Astrid Lindgren musik. 

Vad tycker ni?


5 kommentarer:

 1. Jätte fint rum oc med lekplats!!! Man kan se där bor en liten polka-pickig- prinsessa i rummet :)

  SvaraRadera
 2. Så jättemysigt lekrum!!! Och visst är det viktigast att lilla Tyra trivs:))
  Ha en fin vecka!!

  SvaraRadera
 3. så fint lekrum.
  Ha en fin kväll och eftermiddag!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Hej! :) Håller med! Barn gillar färg, vore synd att ta det ifrån dem! :))Och det blev verkligen toppen fint!! :) Och vilken ljuvligt muminhus hon har! Blev helt kär i det!!! :)
  Vad roligt...fler bloggar i krokarna! ;)

  Kram Bettan

  SvaraRadera
 5. Älskar mycket färg i barnrum, det inbjuder till lek, nyfikenhet och kreativitet :)
  Pom pomsen är ljuvliga, ska nog försöka mig på ett par :)

  Kram Caroline

  SvaraRadera