lördag 12 januari 2013

Julrosen lever


Tänk att julrosen är lika fin än, flera veckor efter jul. Det blir bara mer och mer knoppar på den. Jag förstår inte vad jag gjort för att lyckas med det, vi som har så varmt inne. 
Nu har jag flyttat den till köksön.

 I Sturehof krukan hade jag en julplantering tidigare så där satte jag också orkidéer nu. Tillsammans med lökar av kungsängslilja och vit marmor "pebbles" från Hasselfors garden. 
Vad roligt att få så stor respons från igår. Jag kan erkänna att det blev många tårar här med när jag skrev det. Man minns tillbaka och vissa minnen är verkligen så starka att de inte går att beskriva med ord, man måste vara med om dem själv. Efter alla våra år med väntan och längtan efter ett barn(över 10år kan jag avslöja) och inte veta hur det skulle bli, att gå och vara orolig hela tiden över vad som kan hända och inte hända. Det är inget man kan ta för givet mina vänner.
Men jag ska tänka på några av era önskemål. Ni var flera som gärna ville veta mer om vår resa och kanske så kommer det ett inlägg om en dag från vår 3 månader långa resa. Vi var med om mycket där nere. Jag kanske samlar några bitar och delar med mig.

Nu ska jag åka och köpa mig ett STORT gäng tulpaner.
Självplock på Mobackes här i stan.
9 kommentarer:

 1. Blir ruskigt impad, har haft en julros en gång, den dog.. ganska omgående haha.
  Tänker fortfarande på ditt inlägg igår, och så söt kommentar från din lilla, "vatten" hihi. Tror oxå att allt har en mening :)

  Ha en go lördag!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Jag blir tårögd när jag läser ditt förra inlägg, vilken lycka för er att äntligen få hem er fina dotter! Ha det gott och vacker julros! Kram vännen Maria

  SvaraRadera
 3. Va fint de vart i krukan.
  Julrosen har jag aldrig haft inne. Fick en för flera år sen som jag satte ut i rabatten o där trivs den ganska bra tror jag. Har lime färgade blommor på den.

  Ha en skön lördag
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Julrosor är så fina, själv fick jag en i julklapp som jag satte ut på trappan häromdan, var rädd att den skulle dö här inne i värmen, nu får vi hoppas att den inte fryser ihjäl där ute istället...
  Grattis till 1-årsdagen med er fina dotter! Vilken lång resa ni gjorde! Ja det är ju lite annorlunda "förlossningar" med våra barn som är födda i andra länder. Vår resa till Kina tog 14 dar och flygresan 9 timmar, alldeles tillräckligt för en flygrädd som mig...=) Och jag kommer ihåg känslan när man kommer hem!!
  Ha det gott o njut och fira nu med tulpaner!

  SvaraRadera
 5. Åh, det skulle vara fantastiskt att få dela denna resa med er! Tänk att hon verkligen är hos er nu! Helt ofattbart efter all denna väntan och längtan!

  Hittade detta, kolla in det...http://www.testfakta.se/foraldrar_barn/article85355.ece

  Ingen uppmuntrande läsning precis, men finns en välling som det inte finns några tungmetaller i alls! Gissa om den ska inhandlas!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 6. Vilka fina rader om er söta lilla raring!

  Julrosen min lyckades jag också hålla vid liv i några veckor men sedan stendog den en dag tyvärr. Glad att det gick över jul i alla fall!

  kram Mia

  SvaraRadera
 7. Hej Teres!
  Jag köpte julrosor innan jul men de stendog, förstår inte vad jag gjorde för fel:)

  Vilket härligt o gripande inlägg om hur ni hämtade hem Tyra, vilken känsla det måste varit när ni äntligen var hemma!

  Sköt om dig!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga blommor du har... snyggt!
  Och din nya header ger absolut vårkänslor! Blev det photoscape, eller? :-)

  SvaraRadera
 9. den där krukan är så vacker, önskar mig en sådan någongång. Jag har aldrig haft en julros.

  Så fint med inlägget om Tyra nedan ♥

  SvaraRadera