torsdag 24 januari 2013

Ordning och redaTorsdagstema i Fabriken denna vecka är
Ordning och reda

Jag är nog fröken ordning och reda egentligen MEN de senaste åren har det hänt något. Vi har ett rum där det är total kaos och jag mår lika dåligt varje gång jag passerar det. Men det måste finnas ork och tid att göra något åt det också, jag kan inte trolla. Jag har fått lära mig att leva med lite oordning i livet och det går. 
Nedan följer bilder från min pysselhörna
Det mesta ligger i burkar och korgar eller staplade i hög samt hängandes på krokar. Här är det viktigt för mig att få bort allt som Tyra kan göra illa sig på som vassa saker mm. Burkar med lock är toppen. 

Det finns vissa ställen här hemma där jag är väldigt noga med ordning och reda, lite väl ibland kanske och det kan då min man påminna mig om. Men köket och i köksskåpen måste det vara ordning, jag avskyr när man inte hittar ett lock till en låda. Här finns alla lock i en stor låda så de är samlade. 
Sen i vardagsrummet ska det vara ordning också när man lämnar det. Jag vill inte komma ner på morgonen och fotpallar samt kuddar är huller om buller. Går man därifrån på kvällen kan man ta reda på efter sig också, det tar max 10 sekunder och då får man en GLAD fru på köpet.
När det gäller kläder i garderoben, byrån och i tvättstugan MÅSTE det vara ordning. Där finns även ett tråkigt bevis på om man inte har det....... skrynkligt. Ingen vill väl ta ett rent plagg som är skrynkligt. 
Ok, det sista är kylskåpet. Där har jag faktiskt en väldigt noga ordning. Men detta beror på att det är jag som till 90% sköter matlagning, handling mm här hemma. 

Nu kanske många av er tycker att jag är väldigt noga och hård men så är det inte. Det är flera saker jag helt struntar i också men de ska vi inte få in på här. 

Kika in på Fabriken för att se fler hem med ordning och reda
7 kommentarer:

 1. Haha känner allt igen mig där :)
  Är också väldigt noga o ordningsam.
  Min man har varit de men blivit slarvigare. Det stället som han är pedant på är dock hans eget Hobby/verktygsrum i källaren. Där kan han allt spendera flera timmar med att plocka iordning.

  Jag har dock ett ställe som jag inte bryr mig om så mycket o de är kontoret där även hundarna ligger. Där är de pärmar o tidningar o massa papper huller om buller. Orkar bara inte ta tag i de fast jag mår dåligt över de o vill ha ordning där... hmm ja så man är

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Så fint och färgglatt du har det i pysselhörnan, bra för kreativiteten!
  Jag tror alla människor mår bättre av ordning och reda faktiskt, jag gör det iallafall =)) Kan inte sova om det inte är iordningplockat, nu finns det ju en och annan vrå som inte är klockren ännu, fortfarande lite flyttstök ;) Typ tvättstugan och så..

  Ha en fin torsdag vännen!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 3. Jag blir stressad av oordning och har svårt för att sätta mig och slappa i soffan på kvällen när barnen lagt sig om det inte är undanplockat. Ibland blundar jag för duplo, brio och bilar och hoppas att nån annan sla ta reda på det, men för det mesta går det inte ;-)

  SvaraRadera
 4. Ja här har du en till som vill ha ordning och reda! Så jag känner igen mig;)

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder på din orning och reda.
  Go torsdagskväll på dig från Maria

  SvaraRadera
 6. Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 7. Härliga färgglada bilder... man blir inspirerad! :)

  SvaraRadera