Hej!
Så här på sommaren vill man inte gärna vara inomhus. Utomhus och fika ofta är sommar det. Därför bjuder jag med mig på mina super enkla choklad wienerbröd. Gjorda på nolltid och vem som helst klarar av det.
Choklad wienerbröd
Köp färdiga smördegsplattor och dela dem till fyrkanter, ca 15x15cm. Låt dem tina och pensla dem med vatten. Vik in alla fyra hörnen så de möts på mitten (det ska vara lite lufthål på kanterna) och tryck till så de stannar kvar.
Lägg en lagom stor klick med chokladkräm (går lika bra med vaniljkräm, sylt eller något annat gott) i mitten och grädda i 200 grader ca 12-15 minuter. På slutet av gräddningen kommer bröden att resa sig. Cirkla lite kristyr (florsocker och vatten) över innan servering.
Mumsfilibabba!
Men gu så gott det ser ut och så lämpligt det låter att göra som du beskriver...det bara måste jag testa!
SvaraRaderaKram Marina
mmm, det lät smarrigt!
SvaraRaderaoch vilken underbara pion, javisst vill man ta in i vas, därför skall man ha många.. :o)
Vilket bra baktips, det måste jag absolut testa....
SvaraRaderaEn liten fråga bara...vad använder du för chokladkräm? Är det nutella ?
Kram Lena
Fy dig som gör att jag sitter här och dreglar i soffan;) Kram Johanna
SvaraRaderaOj, vad enkelt och gott det lät.
SvaraRaderaDessutom såg de ju imponerande svåra ut men
var så enkla. :-)
Ha de bäst !!
Nilla (Glömsta små glimtar)
Sluuuuuuuuuurp!!
SvaraRaderaDet där lät väldigt gott och enkelt vill man ha det i den här värmen.
SvaraRaderaHoppas du haft en underbar vecka och att midsommaren var bra. Läste dock att din misse gott vidare :(, tror han har det bra i katthimlen.
Själva har vi varit i grekland och njutit av sol och bad, god mat och en o annan drink.
Ha de gott, kram Ing-Britt
Å så gott!!!!
SvaraRaderaHoppas det går bra med nutella i som är min stora svaghet.
Kram
Katha
mmmmm så gott det ser ut;) mums filibabba
SvaraRaderaÖnskar dig en ljuvlig start på helgen