måndag 6 juni 2011

"Oasen"

Hej igen!

Nu ska jag visa er min ena favvis plats i trädgården "oasen". Här ska vi göra ett mini spa om några år. Vi väntar på att häcken ska växa upp mot vägen först. om två år kanske det blir.


"Oasen" är i hörnet av vår tomt och brevid muminhuset.


Här från andra hållet, dvs hörnet av tomten växer både vit och lila syren och det är både sol och skugga. Där jag står och fotograferar ska det muras en vägg i tripp-trapp-trull av gamla trädgårdsplattor med hålmönster i. De hittade jag på blocket förra året och superbilliga dessutom. Mot dem ska det så klart växa klätterväxter och det lutar åt den tacksamma klematisen Summer Snow.


På den andra sidan satte vi en Smaragd tujahäck förra året (syns till vänster i bild). Den växer inte lika fort som den vanliga tujan (Brabant) men den som väntar på något gott...

Här ska vi iaf ha en utedusch mm. När vi ska göra denna "oas" ska vi även ta ner ena äppelträdet, är det tänkt. Varför? Jo, det är ett vinteräppelträd och det är inte alls några goda äplen samt att vi vill förlänga gräsmattan då det tar upp väldigt stor yta. Jag ska visa er en liten skiss, men jag vet inte om ni blir klokare av den.
Det enda jag vet är att det kommer att bli väldigt bra. Lummigt och mysigt är en favvisträdgård för mig.


Det är jätteroligt att jag kan inspirera andra. Hos "Hemma hos oss - Ullvi32" kan ni se min köksträdgård. Helenas dröm är en sån köksträdgård hos sig. Kul!

7 kommentarer:

 1. Det låter inte dumt;) Skönt med en liten oas, kan ju behövas i denna värmen!

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Roligt med nya projekt som växer fram med tiden :)

  SvaraRadera
 3. Eftersom jag är en sån nybörjare på det här med trädgård, blommor och växter är det bara tacksamt och inspirerande att kika in och se hur andra har det- bland annat du :)
  Extra bra när du namnger så jag vet vad det är hihi :)
  Ser lovande ut dina kommande planer!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Vackert : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 5. Låter jättemysigt med minispa i trädgården!
  Fin blogg du har! Vill passa på att önska dig lycka till i väntan på liten, hoppas snart att väntan är slut!

  SvaraRadera
 6. katha`s kortmakeri6 juni 2011 23:01

  Hej! Hittade just din blogg genom vita falken. Så fin den är och så trevligt att man kan känna att du med glädje delar med dig till andra!!
  Det är värt en extra kram.

  Kram Kram Katha

  Välkommen in att besöka en nybörjare. katha`s kortmakeri

  SvaraRadera
 7. Åh det kommer bli jättefint sen!
  Ha en riktigt fin dag!
  Kram/Lena

  SvaraRadera