Hej igen idag!
När jag ändå är i farten men bakning så måste jag bjuda er på ett helt nytt recept. Jag har experimenterade lite i köket idag och jag bjöd mamma och pappa på denna smarriga efterrätt ikväll, och den blev toppen.
Små kola lime pie
Det räcker till 2 mindre pajer (18cm). Varje paj är till ca 4-5 portioner.
Botten
200 g digestivekex
100 g margarin
Fyllning
1 burk sötad kondenserad mjölk (ej kokad)
4 st äggulor
4 limefrukt - saften
Smula digestivekexen fint och blanda det med smält margarin. Tryck ut blandningen i 2 st lätt smörade aluminiumformar (18cm) och grädda 10 minuter i 175 grader.
Blanda kondenserad mjölk, ägg och saften från lime och låt stå kallt i kylen ca 20 minuter. Häll i formarna och grädda i ca 15 minuter.
Servera med vispad grädde, färska bär, några vita chokladknappar och citronmeliss.
Mumma kan jag lova. Syrlig och härlig i sommar och superenkel att göra. Detta kommer bli en favorit här hemma. Äggvitorna som ni får över kan ni baka smarriga maränger på istället för att kasta bort.
Roligt också att jag har fått fler att bli baksugna. Det är roligt när man kan inspirera till att börja baka mer själv.
Ser sagolikt got ut!
SvaraRaderaÅh det både såg o lät gott!
SvaraRaderaBrukar göra en annan paj med både lime o citron som är så syrlig o god men ska absolut prova detta oxå!
Ha en fin helg!
Kram Liza
Mmmmums så gott, Grrr hade varit bra att ha dig som granne ;) Hahaha
SvaraRaderaTack för receptet:)
Kram Susanne
Tack för receptet! Låter ju både enkelt och jättegott :)
SvaraRaderaHa en mysig kväll, kram Marie
Men MUMS så gott det såg ut! och jordgubbar....
SvaraRaderaTrevlig helg
Kram Johanna
Å så gott! Ja det är lite svårt att släppa den turkosa färgen =)
SvaraRaderaVad duktig du är som bakar så gott... Helt ljuvligt gott ser det ut...
SvaraRaderaÖnskar dig en skön kväll
Det ser jättegott ut Teres!
SvaraRaderaHa en skön helg,
Kraam Jenny
Åh så gott det ser ut, det måste jag testa! Och grottkolorna i förra inlägget ser också jätte smarriga ut!
SvaraRaderaHa en skön helg!
Ullis
Både ser och låter himmelskt gott. Detta måste jag bara prova :).
SvaraRaderaBlir nog vårt helgbak i stugan.
ha en bra fredag, kram Ing-Britt
Men så gott, din lilla fresterska där.;-) Kram Stina
SvaraRaderaTack det där lät väldigt mumsigt. Vad duktig du är på att baka.
SvaraRaderaHa en fin dag.
Kram Agneta
Mmmm, det ska provas... Kram Sonja.
SvaraRaderaÅh, det där lät ju jättegott och enkelt!
SvaraRaderatack!
Kram Marie
Ser härligt ut! Väljer mellan vit eller cremefärgad KA...??? Jag tror det lutar åt creme för min del skulle matcha mina Nigella redskap och kännas varmt mot allt vitt. Hälsningar Anna V
SvaraRaderaNu står min kaka i ugnen allt tack vare att du skrivit ett litet inlägg i en annan blogg.
SvaraRaderaEtt litet recept tillbaka till dig
Om du har en blender (mixer) så tar du en halv burk med kondenserad mjölk, någon frukt tex en halv ananas eller någon annan god frukt och massor av is. Kör igång blendern ös på mer is kör ett litet tag till och så ännu mer is. Det ska vara MYCKE is.
Då det är så tjockt och glasslikt så häller du upp detta i höga glas i med ett sugrör.
Sen är det bara att njuta!
Nu piper ugnen och kakan ska ut =)
Trevlig nationaldag!
//A