torsdag 2 juni 2011

Små kola lime pie

Hej igen idag!

När jag ändå är i farten men bakning så måste jag bjuda er på ett helt nytt recept. Jag har experimenterade lite i köket idag och jag bjöd mamma och pappa på denna smarriga efterrätt ikväll, och den blev toppen.

Små kola lime pie




Det räcker till 2 mindre pajer (18cm). Varje paj är till ca 4-5 portioner.

Botten
200 g digestivekex
100 g margarin

Fyllning
1 burk sötad kondenserad mjölk (ej kokad)
4 st äggulor
4 limefrukt - saften

Smula digestivekexen fint och blanda det med smält margarin. Tryck ut blandningen i 2 st lätt smörade aluminiumformar (18cm) och grädda 10 minuter i 175 grader.

Blanda kondenserad mjölk, ägg och saften från lime och låt stå kallt i kylen ca 20 minuter. Häll i formarna och grädda i ca 15 minuter.

Servera med vispad grädde, färska bär, några vita chokladknappar och citronmeliss.


Mumma kan jag lova. Syrlig och härlig i sommar och superenkel att göra. Detta kommer bli en favorit här hemma. Äggvitorna som ni får över kan ni baka smarriga maränger på istället för att kasta bort.
Roligt också att jag har fått fler att bli baksugna. Det är roligt när man kan inspirera till att börja baka mer själv.




16 kommentarer:

  1. Åh det både såg o lät gott!
    Brukar göra en annan paj med både lime o citron som är så syrlig o god men ska absolut prova detta oxå!

    Ha en fin helg!

    Kram Liza

    SvaraRadera
  2. Mmmmums så gott, Grrr hade varit bra att ha dig som granne ;) Hahaha
    Tack för receptet:)

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet! Låter ju både enkelt och jättegott :)

    Ha en mysig kväll, kram Marie

    SvaraRadera
  4. Men MUMS så gott det såg ut! och jordgubbar....

    Trevlig helg
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  5. Å så gott! Ja det är lite svårt att släppa den turkosa färgen =)

    SvaraRadera
  6. Vad duktig du är som bakar så gott... Helt ljuvligt gott ser det ut...

    Önskar dig en skön kväll

    SvaraRadera
  7. Det ser jättegott ut Teres!

    Ha en skön helg,

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  8. Åh så gott det ser ut, det måste jag testa! Och grottkolorna i förra inlägget ser också jätte smarriga ut!
    Ha en skön helg!
    Ullis

    SvaraRadera
  9. Både ser och låter himmelskt gott. Detta måste jag bara prova :).
    Blir nog vårt helgbak i stugan.
    ha en bra fredag, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  10. Men så gott, din lilla fresterska där.;-) Kram Stina

    SvaraRadera
  11. Tack det där lät väldigt mumsigt. Vad duktig du är på att baka.
    Ha en fin dag.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  12. Mmmm, det ska provas... Kram Sonja.

    SvaraRadera
  13. Åh, det där lät ju jättegott och enkelt!

    tack!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  14. Ser härligt ut! Väljer mellan vit eller cremefärgad KA...??? Jag tror det lutar åt creme för min del skulle matcha mina Nigella redskap och kännas varmt mot allt vitt. Hälsningar Anna V

    SvaraRadera
  15. Nu står min kaka i ugnen allt tack vare att du skrivit ett litet inlägg i en annan blogg.
    Ett litet recept tillbaka till dig
    Om du har en blender (mixer) så tar du en halv burk med kondenserad mjölk, någon frukt tex en halv ananas eller någon annan god frukt och massor av is. Kör igång blendern ös på mer is kör ett litet tag till och så ännu mer is. Det ska vara MYCKE is.
    Då det är så tjockt och glasslikt så häller du upp detta i höga glas i med ett sugrör.
    Sen är det bara att njuta!

    Nu piper ugnen och kakan ska ut =)

    Trevlig nationaldag!

    //A

    SvaraRadera