måndag 19 september 2011

100% lin

Hej på er!

Äntligen så har det kommit upp nya gardiner i köket. Jag skulle kunna ha allt det vita kvar längre men då är det inte lika roligt att byta tillbaka till våren. Jag höstvägrar fortfarande men jag måste säga att det ändå är lite mysigt med det mörka.

100% blekt lin köpte jag på Ikea för ett bra tag sen och nu är gardinerna äntligen sydda och uppsatt. Jag älskar detta tyg och det ger en lite ruffare känsla. Eftersom att jag ville ha hissgardiner igen så fick det bli en lite annorlunda med knytbanden. Jag gjorde bara ojämna remsor som jag snurrade och knöt fast. Lite trådar sticker fram här och där.När det är dags att du gardiner önskar jag att vi inte hade tre stora köksfönster och fyra vardagsrumsfönster. Det är inte lite som ska sys och många meter som ska köpas.


Kuddarna passade perfekt till gardinerna. I helgen har jag planerat att ta in kökssoffan från altanen så då kommer kuddarna att bli bra där i köket.


Jag köpte även några meter av det gråa lintyget som jag ska sy gardiner av till tvättstugan mm. Ett väldigt prisvärt lintyg som inte verkar finnas kvar på Ikea tyvärr. Nu återstår bara att försöka komma på hur jag vill ha det i resterande rum.

Har ni bytt ut era sommargardiner än? Vad kör ni på för färger?

12 kommentarer:

 1. Jättefina! Härlig färg! :)

  Ha en bra kväll!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Har inga gardiner uppsatta vid matplatsen. Dom ligger i sin förpackning sen vi renoverade köket för 1.5 år sen! Har vita hissgardiner med vinkorkstryck vid diskbänksfönstret. Så det måste bli ett projekt att få upp dom innan jul./Christina

  SvaraRadera
 3. Hej jag har kvar mina gardiner året om vita i alla fönster utom på kontoret där de är en svart o vitrandig hissgardin. Jag avskyr o byta gardiner o när jag har fastnat för några ja då får de sitta uppe jämt. Dammsuger av dom eller tvättar med jämna mellanrum. Hmm ja vet inge kul prick jag inte :)

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Just nu har jag vita gardiner, men dina var snygga... Kanske skulle byta, eller så får de sitta och jag byter till jul?

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Hej ! Vilken mysig blogg du har, hit kommer jag gärna igen =) Jag har heller inte bytt sommargardinerna, vill ha kvar det ljusa !
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så fina dina gardiner blev och kudden passade verkligen fint till.
  Jag har alltid vita gardiner i alla rum men har lite olika tryck på dem :).
  Kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 7. Åh så otroligt vackra;) här har det inte kommit upp gardiner någonstans förutom i sovrummet och där är det vita spets som gäller;)

  Önskar dig en härlig kväll/annie

  SvaraRadera
 8. Åh så fina, gillar den lite ruffa känslan!
  Duktig du! =)
  Nu blir jag så sugen på o sy en jag med!
  Byter inte särskilt ofta, blir bara till jul!
  Men längtar efter att hänga upp dom nya i finrummet...!

  Ha det bra!

  Kram Liza

  SvaraRadera
 9. Vad fint det blev!
  Linne är såå snyggt.

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 10. Så fint, kul att förändra. Är sugen på nya köksgardiner.

  PS du har något hos mig!!!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 11. Fin blogg.
  Jag byter aldrig gardiner. Genomgående vita linnegardiner i alla rum.
  C

  SvaraRadera