torsdag 29 september 2011

Pappas lingondricka & lingonmarmelad

Hellojsan!

För er som inte känner min pappa så kan jag berätta att han inte är så..... vad vågar jag säga nu då..... öh van att vara i köket. Han har liksom inte behövt lära sig när han är gift med en kokerska, så intresset har väl inte direkt kommit för matlagning.

Hur som helst, han har nu briljerat i köket. Nyplockade lingon gjorde susen. Han har nu gjort två satser med lingondricka och lingonmarmelad med en touch av apelsin & gin.
Ikväll fick vi en flaska lingondricka som jag redan har tagit lite ur och en burk marmelad. Marmeladen går även utmärkt att använda istället för lingonsylt till maten.

Jag tror att pappsen skulle iväg till skogen imorgon och plocka lite blåbär och göra något nytt gott av. Det kanske behövs att karlarna blir pensionär för att de ska hitta nya och roliga intressen.


5 kommentarer:

 1. Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Så bra för er som får smaka av läckerheterna sen :)

  SvaraRadera
 3. hahahaha... Ja det är aldrig för sent att lära sig nya saker! Vad roligt att ni fick ta del av din pappas skapelser.

  Jovisst, angående höns så brukar man kalla höns som lägger ägg värphöns, de som ännu inte börjat lägga ägg men ändå inte är kycklingar kallas unghöns. Värpklara unghöns lägger ägg eller ska precis börja. :0) Vi har mörkt i hönshuset på sommaren med mörkläggningsgardin och extra isolering så att grannarna ska få sova på morgonen i alla fall. Ja, och jag med då! ;0)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. Ha ha underbart : ) Go dad : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 5. Ja men va kul,aldrig försent at lära sig!Jättebra för er också eller hur? trevlig fredag på dej Kramis Gunilla

  SvaraRadera