fredag 27 augusti 2010

Rost och grönt


Välkommen härliga fredag!!!


Rost och grönt var det ja...

I bakgrunden syns en av mina tavlor som går att beställas av mig. Finns under kategorin canvas tavlor & Till saluJag tycker att det är jättesvårt med växter inomhus när det börjar närma sig höst och vinter. Pelargonerna får vara inne så länge de blommar, men sen då


Jag har aldrig lyckats med murgröna då det slutar med att de är fulla av löss och spinn.... tills förra hösten. Då köpte jag två murgröna samt en varsin stor rostig spalje till dem. Planterade och ställde dem i vardagsrummet i söderfönster dock med altantaket som skydd för direkt solljus.


De är hur fina som helst och jag vet inte vad jag har gjort rätt. Är det söderläget utan direkt solljus, rostiga spaljen som låter den klättra eller glömmer bort att vattna?


Jag vet då inte men de växer så det knakar och inte en liten lus på dem.


Hoppas ni får en trevlig fredag!

6 kommentarer:

 1. Rost och grönt är en snygg kombination, och det ser verkligen ut som om din murgröna trivs. Du har nog hittat rätt mix mellan vatten och läge... Ha en skön helg!
  Kramar Pia

  SvaraRadera
 2. hej, jag är fel person att råda om växter tar död på allt utom orkideérna som blommar! Älskar också rost! Ha en fin helg. Kram Annica.

  SvaraRadera
 3. Grattis till att du har lyckats med murgrönan, det gör då aldrig jag, får aaalltid spinn.
  Jättefint med grönt och rost.
  Ha en skön helg!

  Kram Catta

  SvaraRadera
 4. Jag lyckas heller aldrig med murgrönor, det spelar ingen roll vad jag än prövar! Men ändå köper jag nya, jag tänker att de står sig så länge de står sig... Hoppas att du nu har fått Ikeakatalogen, här var det också Biltemas som anlände först...

  SvaraRadera
 5. Va snyggt de va :) Ne ja vet inte heller vad jag har gjort rätt, har en murgröna av nå slag i ett norrfönster och den har också växt så de knakar. Har glömt bort och vattna den men den trivs så nå gör jag väl rätt. Visst är det härligt när det bara växer utan att man behöver göra så mycket, fniss. Ha en skön helg.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 6. Ja där ser den ut att trivas bra. Jag har heller aldrig lyckats med murgröna - det är synd för det är en fin växt som man kan göra mycket med.
  Kram

  SvaraRadera