Hej härliga fredag!
Idag skiner solen verkligen in och ger värme, men ute blåser det fortfarande storm. Det är så härligt att ha nästan genomskinliga gardiner nu så solen får komma in så mycket som möjligt.
Men ni ser inte fel utan jag har faktiskt två dukar som gardinlängder i vardagsrummet. Det är löpare med monogram och tassels på från Miljögården som jag har hängt upp. Bara fantasin som sätter gränser vet ni väl...
Dukar Miljögården från Madam Nyberg, Linnekuddar med text från Tildas mamma, runda kuddar från Rusta, stjärna på väggen från Furutorp, tassel i takbalken från Åhlens, golvlampa och soffor från Ikea.
Det blev lite bakning imorse. Jag var sugen på hembakat bröd i helgen och gjorde därför tre limpor.
Självklart så bjussar jag på receptet för er som vill prova dessa saftiga, ljuvliga limpor
Ljuvliga limpan
3 limpor
1 pkt jäst
5dl vatten
30g rumsvarmt smör
0,5msk salt
1tsk anis
1tsk fänkål
1,5dl mörk sirap
7dl rågsikt
ca 9dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av vätskan, salt, smör, sirap, den mortlade anisen och fänkålen, rågsikt och vetemjöl. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin ca 10 minuter. Pudra lite mjöl på degen.
Låt degen jäsa övertäckt 30 min.
Dela degen i tre lika stora bitar och forma dessa till limpor som ni sedan lägger på en plåt med bakplåtspapper (får precis plats med tre limpor på en plåt). Låt limporna jäsa ytterliga 30 minuter under bakduk.
Grädda dem i nedre delen av ugnen i 180 grader i 22 minuter. Höj ugnen till 200 grader och grädda ytterligare 3 minuter.
Låt limporna kallna på galler under bakduk. Förvaras i plastpåse.
De godaste limporna som jag vet och lätta att göra. De får en lite knaprig botten och är så där lagomt degiga. Mums!
Tack för era goa kommentarer, jag får aldrig nog av dem. Så roligt att se alla när man slår på datorn. Det löste sig ganska bra med det borttappade brevet på posten. Vi fick ett nytt idag som jag ska skicka iväg sen. Det kan väl ändå inte försvinna två gånger...
Härliga gardiner, visst är det härligt när fantasin tar fart;) och brödet ser riktigt gott ut.
SvaraRaderaTack för din kommentar inne hos oss och visst är det skönt att ha en så god vän som virknålen;)
Önskar dig en ljuvlig helg med massor av sol
Ser aptitligt! Tack snälla för receptet. Det ska jag definitivt prova att göra.
SvaraRaderaHej ja visst är det bara fantasin som sätter gränser! Supersnyggt blev de iaf
SvaraRaderaHa de bäst
Kram Camilla
Bra ide med dukarna i fönstret. Gillar kuddarna från Tildas mamma.
SvaraRaderaBeundrar ditt flit med både familj, rust och bak. Limporna ser smaskiga ut.
Önskar dig en skön helg, kram Ing-Britt
Tack för receptet, det är alltid lika gott med nybakt bröd, nästan det bästa som finns:)
SvaraRaderaså gott det ser ut.
SvaraRaderakram
Hanna
Hej!
SvaraRaderaJag kom ihåg att du haft ett smaskigt brownierecept. Nu ska jag baka de i helgen till min födelsedag, men var kommer den kondenserade mjölken in? Jag fattar lite trögt..
Trevlig helg, Kram Marie
Kanon snyggt blev det med dukarna i fönstret :)
SvaraRaderaHär har ätits våfflor och bakat kladdkaka så magen är som en ballong hihi, men gott var det;)
Ha en skön kväll!
Kram Susanne
Mmm hoppas att jag får tid och inspiration att baka den här helgen!
SvaraRaderaHa det bra.Kram Kicki
Jag har skrivit av det och nu vet jag hur jag ska göra med mjölken;)
SvaraRaderaTack!
Den kommer bli en favorit!
Hej go-hjärtat!
SvaraRaderaOj, vad du bakar! :) Ser himla smaskigt ut!
Tusen tack för att du röstat på min blogg! Blev jätteglad.
Kramar i massor!
Hej!
SvaraRaderaSå fint med dukarna som gardiner, superfin idé! Brödet ser underbart ut, finns inget bättre än hembakat;)
Hoppas du får en fin kväll!
Kram Jenny