torsdag 24 mars 2011

Marsankrämbullar



Hej!

Idag blåser det storm ute och det är inget vidare att sitta ute. Det fick bli lite städning och telefonsamtal istället. Inte roligt när man hamnar på 126:e plats i kön och när papper kommer bort i posthanteringen. Kan man bli irriterad för mindre...

Efter allt blev jag så kaffesugen och bakade lite goda bullar till det. Mumsigt!

Grytlappar från Åhlens & Greengate lattekopp "Claire" från Balders hage.

Är ni sugna att baka dessa härligheter så varsågoda.


Marsankrämbullar

18 stycken

1 pkt jäst för söta degar
100g margarin
3,5dl standars mjölk
1dl socker
2tsk kardemummakärnor
ca 10dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degvätskan, socker, den mortlade kardemumman och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin precis så den släpper kanterna. Pudra lite mjöl på degen.
Låt degen jäsa övertäckt 45 min.
Gör under tiden marsankrämen

Marsankräm
Kok marsankräm (koka enligt receptet på paketet).

Krämen ska vara tjock i konsistensen.
Låt kallna.

Knåda degen med resterande mjölet om det behövs. Dela den i 18 lika stora bitar och forma till runda bullar. Lägg på plåt och tryck till lite lätt med handen.
Jäs övertäckta 15 minuter.

Tryck en fördjupning i varje bulle och fyll med ca 1msk marsankräm i varje. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ca 8-10 minuter i 225 grader.
Låt kallna på galler.

Bullarna är godast direkt men går även bra att frysa. Värm dem lite innan servering och vänd i lite strösocker och ev lite florsockerglasyr på.

Lycka till

12 kommentarer:

  1. Hej Teres!
    Här i Göteborg blåser det oxå som bara den idag! Fast solen skiner iaf:)

    Dina bullar ser jättesmarriga ut!

    Ha det bra,

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  2. Hej goa Theres! Vilka smaskiga bullar tack snälla för receptet! Visst är man trött på blåsten det kunde ju vara helt gudomligt ute... Må så gott och tack för titten hos mig! Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Men vilka härliga godisbullar du har gjort.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  4. Även här i Örebro blåser det men med en härlig sol!
    Ha en underbar eftermiddag!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  5. Härliga bullar, mums!
    Har varit ute en sväng med V. och vi höll på att blåsa bort, fniss. Men i solen i lä var det skönt.
    Ha en fortsatt fin dag!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  6. Här har vi oxå blåst men det var värre igår. Vilka smarriga bullar, rena frästelser ;).
    Ha en fortsatt bra dag, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  7. Kanske ska jag överraska make och dotter med dina vaniljbullar på söndag- de har tagit en långweekend i fjällen- jag som bara bakar tre fyra gånger/år, våra födelsedagar och till jul!

    Ja, det verkar om om det stormar i hela Sverige idag, här blåser vi nästan omkull! Annars skiner solen och det SER härligt ut.

    Ha en bra kväll!
    Lena

    SvaraRadera
  8. MMmm smaskiga bullar, fast slöisen här skulle aldrig ge sig på o baka dessa verkade lite för svårt för mig :)

    Hoppas du får en bra kväll
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Det har inte blåst lika mycket här idag som det gjorde igår. Då höll jag på att blåsa bort:)
    Bullarna ser jättegoda ut!
    Ha det gott
    Stor Kram Annelie ♥

    SvaraRadera
  10. Jag är TOKIG i marsansås! Så detta inlägg gör att jag dreglar på tangenterna. Jag borde verkligen baka sådana snart :)

    Jag önskar dig en fin fredag!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  11. Ha en fin helg.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera