Tjenixen i solen!
Igår var vi iväg och snusade på en 1 dagars bebis. Tänk så liten de kan vara och man är så rädd att de ska gå sönder när man tar i dem. Han var så söt och storebror blev så stor nu.
Vi tog med några vaniljsemlor och bjöd de blivande föräldrarna på.
Vaniljsemlor
10 stycken
1 pkt jäst för söta degar
100 g margarin
2,5 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
2 tsk kardemumma
2 krm salt
2 krm hjortronsalt
6 - 7 dl vetemjöl
Vanilj fyllning
Kok marsankräm (koka enligt receptet på paketet) och blanda i lite hårdvispad grädde.
Garnering
Vispgrädde och någon matsked florsocker som spritsas på semlan
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt, hjorthornssalt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i ca 10 bitar. Forma varje bit till en slät bulle som läggs på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 250°C, ca 8 - 10 min. Låt bullarna kallna på galler.
Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite ur bullen. Fyll bullarna med vaniljkrämen. Vispa grädden och tillsätt florsockret. Spritsa grädden på bullarna och lägg på locken.
Pudra över florsocker och servera semlorna.
Mycket billigare än att köpa färdiga semlor och eftersom jag inte tycker om mandelmassan så är dessa perfekta. Även bra för de som inte tål nötter och mandelmassa.
Jag har fått en till Award. Denna kommer från Lena med bloggen Jag och Vitt.
Motiveringen lyder: Teres har redan fått en rad utmärkelser och kanske har hon fler än 100 följare, men jag tycker att hon förtjänar fler läsare ändå! I bloggen kan du hitta inredning, recept, vardagsbetraktelser och fina fotografier från hennes hem. Läs!
Jag blir så enormt GLAD och så fin motivering.
Detta är en sak som gör att jag tycker det är så roligt och inspirerande att blogga. Mitt stora intresse för inredning och bakning får respons och det är jätteroligt.
Ja söta små bäbisar är ju bara så himla goa.Mmmmm vad gott med vaniljsemlor.Tack snälla du för receptet.Önskar dej en härlig lördag.Varm kram Rita ♥
SvaraRaderaMums vilka goda semlor;) och stort grattis till din Award.
SvaraRaderaÖnskar dig en skön lördag
Mmm så gott med semlor!
SvaraRaderaJag har den första green gate muggen som du visar i förra inlägget och jag är jätte nöjd med den, visst finns det många olika motiv och det kommer ju nya hela tiden så jag förstår att du har svårt att välja.
Kul att du vill vara med i min utlottning.
Ha en bra helg, kram Rebecca.
Mums!! Ser superläckert ut! Måste testas! :) Kram Johanna
SvaraRaderaGrattis till awarden o den utroligt fina mtoiveringen, den är du värd!!!
SvaraRaderaDe såg mumsiga ut, tar en tror jag:)
Ha en toppen lördag
Kram camilla
Grattis till awarden!
SvaraRaderaÅh, en liten bebis. Mys! =)
Så goda dina semlor ser ut. Gott med vanilj! =)
Ha en mysig kväll!
Kram Jenny
Grattis till awarden och vilka underbara semlor!
SvaraRaderaHa en finfin kväll!
Kram/Lena
Hej!
SvaraRaderaSer supergott ut! Det är alltid mysigt att träffa små nyfödda:)
Kram Jenny
Det där är semlor i min smak - med vaniljkräm istället. Mums! :)
SvaraRaderaHoppas att du har en fin lördagkväll!
Kram Sofia
Mums vilka härliga semlor!! Grattis till din award! :)) Jag fick också en häromdagen och jag blev sååå glad. :) Ha en skön kväll. :)
SvaraRaderaGrattis till awarden, den är du väl värd.
SvaraRaderaSer så gott ut med dina semlor, en sån skulle smaka väldigt bra till em-fika i uterummet.
Hoppas du får en solig fin dag
Kramar
AnnaMaria
mums
SvaraRaderaJag har en liten tävling hos mig som du gärna får vara med i.
Ha en fortsatt bra söndag.
Kram
Hanna
Vad roligt med en award, grattis.
SvaraRaderaMums, dom där semlorna ser verkligen NYTTIGA ut!! För humöret alltså..
SvaraRaderaDu är värd en award bara med tanke på alla bra recept du delar med dig!! Allt det andra är bonus!
Ha en bra fortsättning på dagen och veckan
Kerstin