torsdag 30 juni 2011

Fuskar lite i sommar

Hej på er i värmen!

Nu klagar jag. Det är för varmt. Inte ens en ledig dag från jobbet gjorde mig piggare. Tokslö! Jag välkomnar verkligen regnet imorgon och att det ska hålla i sig hela helgen gör ingenting (jag jobbar också).

Efter en tripp till Dalarna förra veckan så hittade jag en ny liten butik för mig. Jag kom hem med lite gott därifrån.


Lime curd och lemon curd brukar jag annars göra själv, men nu på sommaren vill jag inte vara inne så mycket och då fuskar jag. I mina bakverk brukar jag använda min hemmagjorda chokladmarmelad, men nu fick det följa med en lyxigare chokladkräm hem.


Det här är hörnan innanför spisen. Det blev helkakalat där och i den vita lådan har jag allt möjligt - strössel, olivolja, vinäger, balsameco, färsk citronmeliss, karamellfärg, honung mm mm.
De fina porslinsskärbrädorna kommer från House Doctor.

Men hörrni, är det bara jag som är lite besviken på "Leila bakar i Frankrike"?
Jag känner inte igen henne riktigt, hon har inte den där glimten i ögat längre. Sen är det lite tramsigt denna gång och surrigt. Håller ni med eller är jag helt ute och cyklar? Men självklart kommer jag att titta på alla programmen. Gott bakar hon iaf. Sen älskar jag alla hennes skålar och maskiner. Den turkosa Kitchen Aiden är ju sååååå fin. Hon har verkligen satsat på emalj i år.

Jag får hoppas på "Sommar med Ernst" istället. Hans första sak, brickan var ingen hit direkt (fårskinnet kunde han ha struntat i). Men vilket magasin han ska renovera. Lyckliga Carl-Jan som äger denna skönhet.

Jag kanske är en gnällfia idag, isåfall skyller jag på värmen;)

14 kommentarer:

  1. Hej!
    Håller med dig...Leila tittar jag inte på längre och det Ernst gjort tills vidare är inget vidare ;))
    Det kanske är värmen ;))
    kram susanne

    SvaraRadera
  2. Man måste ju bara få gnälla lite i bland...;) Hennes turkosa Kitchen Aid är underbar! chokladkrämen du har köpt är jättegod, skulle vilja ha en sked just nu....Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Tittar inte på Leila det blir lite för mycket av det goda ibland... Har kollat på Ernst, blir lite för mycket lull,lull... Jag tror visst att det är varmt här också. Men... jag gillar renoveringen av huset.

    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  4. Jag har inte hunnit se på Leila, spelade in första programmet men har inte ens hunnit se den..Får ta och kika på det och se vad jag tycker. Ernst har jag haft så svårt för men kikade då och då förra året. Vissa grejer blir bra men andra, njee..
    Arga snickaren och Äntligen hemma är "mina" favvoprogram gällade inredning och bygge :)
    Tack för tips om smultron i krukor- står på listan till nästa år!
    Kramar Helena

    SvaraRadera
  5. hej...
    blev lite sugen på att prova dina wienerbröd i ett tidigare inlägg. När du skriver chokladkräm, menar du någon du köper färdig, eller gör du egen?
    kram åsa

    SvaraRadera
  6. Gnälla av sig är viktigt. Pysa lite för att sedan bli gladare. Regn gör gott, så länge solen kommer tillbaka. Jag älskar solen.

    Ha det fint

    SvaraRadera
  7. Hejsan!
    Lite gnällig låter du allt ;)...fast med all rätt. Jag blev inte heller impad av Leila denna gång dock gillade jag Ernst och även fårkudden.
    Ha de gott, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  8. Looks absolutely yummy!!
    Chris :o)

    SvaraRadera
  9. Ligger något i det med Leila... Ernst såg jag inte hela och inte brickan... men han var sig lik i alla fall hihi...:)

    Kram

    SvaraRadera
  10. kathas kortmakeri1 juli 2011 kl. 07:04

    Egen choklad marmelad!!! måste bara prova har nog missat det här hos dej kanske???
    Lovar burken du köpt är en gåva från gudarna.

    Kram
    Katha

    SvaraRadera
  11. Lime curd lät riktigt gott, det mesta med lime är ju gott! Ja idag är det mulet, jag har jobbat så mycket att jag inte haft så ont av värmen, har bara kunnat vara ute några timmar varje dag. Hade önskat jag hunnit sola lite så jag fått en grund innan vår semester resa till Kroatien. Men det får bli bonnabränna för mig..ler. Ha en fin helg!!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  12. Hittade hit till din fina blogg av en slump, visst är det gott med lite regn i mellan åt :) Önskar dig en fortsatt trevlig sommar //Marie

    SvaraRadera
  13. Jo det va faktiskt skönt med regn!
    Har inte haft tid o kolla på Leila, men Ernst såg jag en snutt av.. det enda jag blev impad av va den gamla byggnaden!

    Ha det bra!

    Kram Liza

    SvaraRadera
  14. Hej ja håller med dig, det är för varmt. Vore nice med lite regn nu faktiskt. Har dragit mig in idag o piffat o donat. Varit ute små stunder men mest i skuggan. Jag som brukar älska o ligga o pressa men nej tack. Åldern kanske... nej jag är ju bara 27!!?? ( o en massa månader på det, fniss)

    Har inte sett på tv på flera veckar. Har jobbat o inte prioriterat det då. Familj o annat nödvändigt har gått före. Sen är våran tv i källaren så man tar sig inte ner, glömmer nästan att den är där, usch vilken hillbillie jag låter som. Gnäll här med, ja det är nog värmen som gör att man klagar.

    Ha en skön helg iaf
    Kram Camilla

    SvaraRadera