fredag 5 april 2013

BoklusenHär hemma är det bokläsning på schemat minst en gång om dagen. Tyra har kommit på det här med böcker nu och ibland radar hon upp sina dockor och läser för dem med. Hon kom snabbt ifrån de där hårda böckerna för mindre barn och nu ska det vara böcker med vanligt papper och för äldre barn. Hon har fått en hel hög som hon får ha själv men vissa har vi i hennes hylla som vi läser för henne och sen stoppar tillbaka. Några är från när vi själv var liten och de får hon inte ha själv än. 

Men några favoriter här hemma är Elsa Beskow böckerna. Så otroligt mysiga och fina bilder är det. 
Tallrikshyllan har Tyras morfar gjort och hon har en till i sitt lekrum. Perfekt att förvara böcker i. 

Har ni några favorit barnböcker eller författare där hemma?

Fredagsmys står på schemat och snart åker vi iväg och leker med några kompisar sen blir det badhuset ikväll, vi njuter! Sen att det ska komma snö i helgen ignorerar vi. Här är det vår iaf!


6 kommentarer:

 1. Här hemma har vi en boklus till kan jag lova! Valentin har avverkat en hel del sen han var ca 1 precis. Vi läser minst 3 böcker innan läggning och har gjort sedan dess, liiite segt ibland men gossen njuter ju, så då får det vara så. Jobbigt när jag är själv bara, Inez är ju inte helt still..
  Elsa Beskow är en stor favorit här med :))

  Ha en toppenfredag, och ha så kul på badhuset!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Åh vad kul att ni har drabbatS av boklöss. Önskar så att mina barn hade fått den "sjukan". Har alltid läst för dem. Bokhyllorna dingnar av böcker från diverse bok klubbar-.-.men det är tyvärr inget för dem.
  Sà ta väl hand om lössen :)
  /Sylvia


  SvaraRadera
 3. Härligt att lilla Tyra tycker om böcker! Verkligen något att uppmuntra! Själv hade jag Tomtebobarna som favorit (på den tiden fick ge barnen "smäll" som det hette på den tiden, vilket var det enda avsnitt jag ville att mina föräldrar skulle hoppa över). Känner igen många av de böcker som står i Tyras hylla från min barndom (jag är född i början av 40-talet)!

  Pappa läste för mig varje kväll och det gav mig mitt stora bokintresse. Konservativ eller inte - jag tycker fortfarande Elsa Beskow o Astrid Lindgren håller måtter. På den tiden min dotter var liten var det i stort sett bara s.k. pedagogiska sagor som gällde. Inget fel med det, men sååå tråkiga det var att läsa! Resultatet blev att vi läste härlia gammaldags sagor och jag är säker på att det har bidragit till min dotters fantasifulla o kreativa ådra. Jag kan ha fel, men...

  Jag fortsätter att läs din härliga blogg...

  Varma hälsningar
  Siv

  SvaraRadera
 4. Här har vi också en Tyra som gillar böcker både läsa själv och lyssna.
  Nu är det kapitelböcker som gäller här och hon fick en så mysig bok när hon fyllde år; "Edward Tulanes fantastiska äventyr"
  En fantastisk annorlunda bok!
  Ha en fin helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Min yngsta dotter är en riktig boklus. Hon började läsa väldigt tidigt vilket var lite "tråkigt" eftersom godnattstunderna tog slut, hon motade ut mig med orden "kan själv". När Harry Potter böckerna kom så började godnattstunderna om, då läste vi varannat kapitel för det kunde vara väl spännande ibland. Tomtebobarnen var min favorit när jag var barn.

  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 6. Så fint det är med tallrikshyllan att ha böckerna i:) Ha det gott kram från vännen Maria

  SvaraRadera