lördag 13 april 2013

En kombination av de två bästaNär den ljusrosa skimrande Mårbackan och tulpanpelargonen slås samman får man denna underbara
Mårbacka Tulpan

En kombination som är för bra för att vara sann. Jag gillar nog allra bäst tulpanpelargonerna och färgen på den ljusrosa skimrande Mårbackan. Så min storslagna favorit kan inte bli annat än denna juvel. Och dessutom i härligt slitna lerkrukor ger de riktiga sommarfeelings här hemma. Blommorna slår inte ut riktigt utan bildar små knoppar tätt ihop och det ser ut som en minitulpanbukett. För en som gillar blommor i knopp är dessa superfina. 

Jag sparar och övervintrar alltid mina pelargoner år från år. Men varje vår brukar jag ändå köpa några nya som jag vill ha i köket innan de som jag har "väckt upp" börjat blomma. Då kan ni kanske tänka er att det finns måååånga pelargoner här hemma och på sommaren har vi nästan bara pellisar ute. Väldigt enkelt att övervintra dem och billigt blir det när man inte behöver köpa så många nya varje år. Då kan man ju lägga pengarna på......... andra växter och saker till trädgården;)Mårbacka Tulpan är inköpt i år på Mobackes. 

Nu kommer vi till de två årstiderna jag gillar bäst. Nu kommer det en tid då det blir mycket grönska, blommor, uteliv och trädgård i mina inlägg. Vi flyttar nästan ut på sommaren och timmarna inomhus sover vi bara. Vi äter ute så ofta det bara går och speciellt mysigt är ju frukosten på altanen. Åhh, underbara tid som kommer snart. 

Nu hoppas jag att snön försvinner snabbt och värmen kommer. Pelargonerna vill ut på altanen och lapa sol så de kan blomma ännu mer. 

Har ni någon pelargon favorit?


6 kommentarer:

 1. Så vackra! Hade jag kunnat tänka mig i köket, om vi hade haft fönsterbrädor.. Får se till att bygga det först :)

  Nu sitter jag i soffan och slappar, mitt på dan, DET är inte vanligt kan jag lova. Jag har nämligen eld i röva för jämnan, men nu sover lillan och V är hos svärmor. Ebba ligger bredvid och verkar uppskatta lugnet i matte ;D

  Ha en fin lördag!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Åh vilka fina pelargoner!!

  Hoppas du har en härlig lördag

  Kram Therese

  SvaraRadera
 3. Jag älskar alla pelargoner, men tycker nog vita och ljusrosa är vackrast i färgen:) Må så gott kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 4. Jag har alltid övervintrat mina Pellisar. Mina små ögonstenar. Har några som är bortåt 20 år. Tyvärr har jag haft dom för kallt i år så ingen överlevde :( Trist! Härliga bilder du bjuder på!
  Fin kväll!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 5. Så fina pellisar du har, Mårbacka är ju underbar! Tyvärr är jag lite dålig på att övervintra mina men ska göra ett bättre försök i huset sedan!

  kram Mia

  SvaraRadera