fredag 12 april 2013

Kaninungar i sängen



Liten har blivit stor och spjälsängen är nermonterad och i förrådet. Det går toppen för Tyra att sova i sin nya säng. En säng som jag köpte för några år sedan på blocket efter lång tids letande. Vi ville inte ha en sån där smal växasäng som de brukar vara, utan en bredare. Denna är 90cm bred och kan bli 200cm lång.
Perfekt!

Grinden ner till trappan hålls stängd nu utifall hon skulle få för sig att kliva upp och gå över till oss. Men än så länge ligger hon kvar och verkligen njuter. Vi har en dotter som älskar att ligga i sängen och mysa. Det är ofta vi vaknar av en fin sång (ibland opera) eller att hon ligger och läser bok för sin gos.





Sen så klart det sötaste påslakansetet från hm. Vi köpte det både i vitt och ljusrosa.

Angående vårt muminhus i förra inlägget så kom det massor med frågor på det. Ja, vi har byggt det själva, jag har ritat och maken byggt tillsammans med min pappa. Första gången jag la fram idén kom det suckar ska ni veta. Åttkantigt, måste du ha ett åttkantigt hus och så högt??? Två våningar??? Sju fönster???
Ja, det var många suckar innan men det blev bättre och bättre (vi kompromissade lite). Ska jag vara ärlig så tror jag att de tyckte det var ett riktigt roligt projekt. Tror att det ska finnas en färdig byggsats till ett muminhus någonstans, det är mycket mindre och ser lite annorlunda ut.
Kika in i högra kolumnen "muminhus" så finns massor av mer bilder och beskrivningar.

Annars kickar vi väl igång helgen nu va. Härliga tider men jag kunde väl inte hålla mig från att titta på vädret och det kan bli 25cm snö i helgen. Tvi sjutton säger jag. Nu får det väl ändå ta och ge sig. Är det ingen där uppe som har hört talas om ordet VÅR!!!!

Ge mig GRÖNSKA


11 kommentarer:

  1. Så himla sött det är, det där bäddsetet! Köpte också ett på HM förra veckan till lillkillen (fast det var till vanlig säng) med en varg på.
    Det kommer passa fint till nya tapeten och "Lodge"-känslan.
    Kram, Judita

    SvaraRadera
  2. Skönt att det går så bra med sängbytet. Mina barn springer alltid över till oss då de vaknat vilket ju kan vara mysigt men inte när det blir för tidigt...Jag får lära mina barn att de faktiskt också kan ligga kvar och bläddra i en bok eller ligga å sjunga :-)

    Här vaknade jag till snö i morse... så trist. Troligtvis hinner det smälta under dagen men det känns ändå tungt tycker jag.

    Kram, Jenny

    SvaraRadera
  3. Hej va fint de blev med nya sängen. Gillar kaninerna också. Hm har massa fint till småtjejer.
    Min tös har också en bredare säng man kan dra ut som jag fick när jag var gravid med henne o köpte en byrå på blocket.
    Hon gillar den också, har ropat o ropat när vi ska hämta men efter lite övande så började hon sen komma in själv till oss. Nu kommer hon visserligen mitt i natten också nu när hon kan välja själv men va gör de. Varma armar om min hals är ju så gött.

    Kram camilla

    SvaraRadera
  4. Alltså hon verkar ju för skön din lilla skrutta, en liten skönsjungande sötunge är ju inte fel att vakna till =) Fast jag har det oxå bra, vaknar av mysiga Inezpussar ;)

    Tyras säng är superfin, mysigt med sänghimmel, och lakanen är ju bara sååå fina! Har ju det vita setet till Inez och jag längtar tills vi ska bädda iordning åt henne i stora sängen. Varken Valentin eller Inez har sovit i spjälsäng mer en några enstaka gånger var, utan i vår stora säng (märks att de är tvillingar, för det är de ju typ, ja du kanske fattar). Valentin började sova i egen säng när han var 16 mån, en 1.20 säng hihi. De ska Inez oxå få nu snart, gott när man får plats själv =) Vi är mycket för att samsova i vår familj haha.

    Muminhuset är verkligen bland det mest imponerande jag sett, sagolikt!

    Ha en riktigt mysig fredag kompis!
    Kram Catta

    SvaraRadera
  5. När jag var på besök i Finland för några år sedan så såg jag flera sådana fina muminhus men i Sverige har jag inte sett något. Så fint det blev! Härligt att dottern gillar att ligga i sin säng, min pojke ska upp så fort han vaknar! Jag kom själv hit som adoptivbarn när jag var liten så jag tycker att det är så fint att få se er söta tjej:)

    SvaraRadera
  6. Ja, det där påslakansetet från H&M Home är sååååå himla sött! Jag längtar till den dagen vi hittar vårt "drömboende" och barnen får varsitt rum så att jag kan få inreda ett litet prinsessrum till Sol:)

    Underbar lekstuga du visade i förra inlägget!

    Önskar dig en finfin fredag,

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  7. Det är ju så gulligt det där påslakansetet, jag har kollat på det flera gånger. Kankse borde ta tag i detta och beställa det nu :) Fint!


    Ha en fin kväll! Kram

    SvaraRadera
  8. Åh vad mysigt! Såklart att hon vill ligga där länge och mysa! Jag håller med om att det är svårt att komma på mysmat varje fredag lördag.
    Ha en skön kväll
    Kram Marie

    SvaraRadera
  9. Underbart bäddset. Synd att mina barn är för stora för detta. Hade annars köpt ett direkt.
    Jag håller tummarna för att ni ska slippa snön.
    /Sylvia

    SvaraRadera
  10. Jag såg de där påslakanen på HM och de är ju så söta.:-) Kram

    SvaraRadera
  11. Sötaste kaninerna!!! Nästan så man önskar det fanns till vuxensäng!! /Lila-Christina

    SvaraRadera