onsdag 29 maj 2013

Köksträdgården växer i grått


Igår var det verkligen HOT HOT HOT igen. 
Vilken värme vi har fått och vi tillbringade hela dagen på Växbo kvarn igen med picknick (stället jag visade igår). Helt underbart när barnen kan leka med vatten utan att vara rädd att de ska ramla i mm. Vi njuter verkligen. 

Det växer så det knakar här hemma och vattenslangen går hårt åt (sinat i regntunnan redan). Ser ni tuvan gräs som jag tänkte köpa två av, den har ju burit iväg åt alla håll och kanter. Tur att jag ändrade mig:)
I köksträdgården just nu är det vattning som gäller för att det inte ska torka ut. Betongcylindrarna är klara och fyllda nu, det blev buxbom i den tredje. 

Jag ska visa er mer senare vad för sorter jag planterade överallt. Det får börja blomma lite först tror jag. Men dit är det inte långt kvar i detta tempo. 

 Ser ni lilla fialotta som har lagt några småstenar där på kanten av landet. Hon är för söt när hon sitter och fipplar med allt. Hon är så duktig och hittar hon en liten sten så springer hon direkt med den till köksträdgården. 


 Den tunga zinklådan fick en gigantisk citronmeliss (den som jag haft inne tidigare) samt en marockansk mynta. Myntan sätter vi i ett säkert förvar då deras rötter sprider sig som en löpeld och man kan hitta såna flera år senare. Till det de härliga rottingbollarna som gör sig så bra tillsammans med singel. 


 Stamsyrenen blommar snart och det är något jag skulle kunna ha många av. Nu har vi bara två men det kommer att bli fler. Vi har haft dem i vanliga trätunnor och det gick jättebra att övervintra dessa ute. Ställde dem lite under tak och på våren fick de massor med vatten. Roligt sätt att ha dem istället för att gräva ner. 
Nu skulle jag behöva era kloka smakråd. 
Vi ska bygga en bit nytt staket/insynsskydd/spalje vid köksträdgården och det var ju självklart att det skulle bli rött.  Det kommer att gå från förrådet (väggen ni ser där bakom Tyra) och några meter där sen staketet fortsätter som vanligt (dock nymålat falurött och utan mossa). På nedersta bilden ser man bättre och det nya kommer att gå till den andra stolpen (till höger om den vita möbeln).
Det kommer att få i två etage, högre längre in och sedan lägre där det möter staketet. Liggande smala ribbor blir det. Men nu har jag funderat och funderat. Man måste ju inte ha det rött som väggen och staketet (som det kommer att sitta fast i) utan det skulle ju gå med svartbetsat eller i gråare ton också...... Jag tänker mig (nu lät jag som Ernst igen som maken säger) kanske att det skulle flyta in mer i grått eller svart bland stenarna, betongkrukorna och den vita möbeln sen (som ska vara mot väggen bakom Tyra och en liten schäslong ut). Hmm, vad osäker jag blev nu.
Jag vet ju att svart och grått är inne numera och många målar det mesta i det MEN det ska ju passa in till allt annat också.
Vad tror ni? Säg precis som ni tycker för jag uppskattar verkligen sånt. 


Nä, nu blir det frulle sen iväg och köpa de sista blommorna.
Idag väntas 22 grader och SOL
Kan inte bli bättre

9 kommentarer:

 1. Herregud så det växer, ser så härligt ut och jag blir lite lätt grön av avund, eller illgrön rättare sagt!
  Hmm, skulle kört på vitt där tror jag, där du funderade på grått alltså, fast dina alternativ hade varit snygga de med tror jag.
  Lycka till med valen!

  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Hej Teres!
  Vilken fin trädgård ni har!! Jag tror att vitt eller grått hade varit snyggt, eller varför inte kromoxidgrönt? :)

  Ha en härlig dag!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 3. Åh så fint!!
  Ha en riktigt härlig onsdag!
  Kram/Lena

  SvaraRadera
 4. Så fint ni har fått det, och så skönt med sol och värme, förstår att du njuter ute i trädgården, och Tyra med förstås =)
  Oj, vilket svårt val med staketet...hm, jag är ju sån velpotta så jag förstår dina funderingar. Skall ni sätta upp det först eller måla först? Annars kan det ju vara bra att få det på plats och sen "känna in" som Ernst kanske skulle ha sagt...=)
  Jag tror det kan bli bra att ta någon färg som man har någon annanstans, tex vitt som finns i möbeln, eller svart om det finns i något beslag bredvid, eller helt enkelt att man tar upp färgen i någon kruka bredvid, ja inte vet jag det var bara några funderingar... Har ju hört att en accentfärg skall finnas på tre ställen för att bli bra.
  Lycka till och det skall bli kul att se hur du gör sen!

  SvaraRadera
 5. Hej jisses va de växer hos dig då!! Inte lika snabbt här men nog har de dragit iväg allt.
  Ja igår va de varmt o sol fast jag jobbade hela dagen så inte blev de nå för mig.
  idag när jag är ledig så regnar de !!!!
  Hmm inte kul. Fast jag har tänkt baka då ist.

  Ja med vitt staket håller nog jag också på.
  Fast de blir nog fint vilket du väljer. Skulle nog inte ha valt svart då jag tycker det blir för hårt mot ditt röda och allt grå i trädgården.

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 6. så fint och så mycket det växer.
  Ha en fin dag!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 7. Ni har det så fiiiint! Såg bilderna från er farstukvist, så mycket blommor mm. Vackert! :)
  Och superfint med betongcylindrarna.
  Ha det bra, kram Helena

  SvaraRadera
 8. Så fin trädgård och så härliga bilder! Söt tjej och vilken tuff bil hon har!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar trädgård ni har! Alltså, så svåååårt.... Jag tycker ju grönt är väldigt fint till det röda och jag tänker mig typ grangrönt, men eftersom du har en hel del betong i trädgården så tror jag också att grått skulle bli superfint och fräscht och lite annorlunda!
  Blir super hur du än gör, LYCKA TILL!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera